פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Condado de Haza Crianza 2009

  • יקב: Alejandro Fernández / Condado de Haza (ריברה דל דוארו, ספרד)
  • בתמצית: טמפרניו ספרדי מרוכז ועשיר מאזור ריברה דל דוארו עם הרבה אופי ועסיס עמוק ומיוחד. מומלץ
  • הרכב זני: 100% טמפרניו
  • אלכוהול: 14.5%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתייה. נגיש 5 שנים אחרי הבציר אבל ישתבח עוד שנתיים לפחות
  • מחיר מומלץ: 120₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… תבשילי בשר, קרפצ׳יו, מאזטים בשמן זית, אפריטיף נקניקים וגבינות קשות 

הספרדי משובב החיך הזה הוא אחיו למחצה של Pesquera Crianza המומלץ גם הוא מבית אלחנדרו פרדננז וחולק עמו מאפיינים רבים. גם כאן תמצאו ריכוז טעמים מעורר חושים ואופי ים תיכוני, כזה שמזכיר מאכלי בשר ספרדיים ואוהב מאכלים עם שמן זית, אבל כאן היין מעמיק ולצד טעמי הפרי הישירים מתווספות שכבות טעם בשרניות יותר. בהמשך לקו של פרננדז גם היין הזה משקף סגנון מאוד מסויים ולא טיפוסי לריברה דל דוארו מצפון ספרד, כזה שמצליח ליצור ריכוז וטוהר יוצאי דופן ביינות מבוססי טמפרניו. ייננות מעולה דאגה לאזן ריכוז זה עם הרבה רעננות ושילוב טוב של מאפייני פרי ורמזים לאדמה, בתוספת צד מעט אפל והטאנים הקלאסיים לטמפרניו ספרדי שעוטפים את החניכיים בסיומת. היין מבוסס על חלקת כרם שניטעה בשנת 1989 ובתנאי אקלים קשים הדוחקים בגפנים לצמצמם ולרכז את הפרי. בחלקה מספר סוגי קרקע המניבים גיוון בפרי הנבצר ומאפשרים ליינן לאזן זה את זה. באופן שכיח ביינות ספרד, היין הצעיר והפשוט יחסית בתקן ׳קריאנזה׳ (Crianza) ניחן ברעננות משובבת נפש ביחס ליינות המקבילים המובחרים והבשלים יותר מאותה סדרה, עומד כיין מעולה בזכות עצמו ואולי לא נופל מהם כלל. כדי לשים את התיאור ׳צעיר׳ בפרופורציה, היין שהה בחביות בריק (בנות 225 ליטר) צרפתיות 18 חודשים, 3 חודשים מעבר למקובל ביין זה עקב בציר איכותי מהרגיל בשנה זו. צבעו ארגמן דובדבן עמוק ואטום ממש. באף שפע פטל שחור רענן ומתקתק, תות שחור, מנטה ועשבים אחרים וברקע מאפייני אדמה ורמז לריבת חלב. בחיך גוף בינוני וקרנבל של פרי רענן ומפיח חיים עם הרבה טאנים רכים דיים לקראת הסוף וסיומת ארוכה. יופי של יין ומומלץ לחובבי אדומים עזי טעם שפתוחים לסגנונות חדשים או חובבי יינות ספרד.

מאחורי היין: אלחנדרו פרננדז הוא יליד 1932 ויזם יין יוצא דופן בנוף הספרדי והעולם. הוא למד להפיק יין יחד עם אביו במבנה אבן קטן באחוזה המשפחתית בריברה דל דוארו. 40 שנה לאחר מכן החל לממש באותו מבנה את חלומו הותיק לייצר יין בעצמו וקרא ליין פסקרה (Pesquera). הוא היה היצרן הראשון של יינות מרוכזים מבוססי טמפרניו באזור ריברה דל דוארו. כשהיינות שלו היכו גלים בשווקי היין החדשים, כולל על שולחנו של מבקר היין ומבשר הטרנדים רוברט פרקר, אזור יין קטן זה זכה לתהילת עולם. בעשורים העוקבים אלחנדרו המשיך ליזום ולהקים יקבים באזורי יין קטנים סמוכים לריברה עם כורמות וייננות בעלות אופי דומה, תחילה בקונטאדו דה האזה (Condado de Haza) שבאזור ׳רואה דה דוארו׳, ולאחר מכן בשני אזורים נוספים, זאמורה ולה מנצ׳ה.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן