פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Pesquera Crianza 2009

  • יקב: Alejandro Fernández / Pesquera (ריברה דל דוארו, ספרד)
  • בתמצית: ספרדי רענן, מחייה נפשות, עסיסי ועמוק מאזור ריברה דל דוארו, פנומן. מומלץ
  • הרכב זני: 100% טמפרניו
  • אלכוהול: 14%
  • חשוב לדעת: לאוורר חצי שעה לפני השתייה
  • מחיר מומלץ: 115₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… מאזטים בשמן זית, קרפצ׳יו, אפריטיף נקניקים וגבינות קשות מעודנות

ספרדי רקדן כזה עוד לא פגשתי. חגיגה משובבת חיך של טעמים שמעוררת את חושים, והוא ים תיכוני כזה, שמזכיר מאכלי בשר ספרדיים, שאוהב מאכלים עם שמן זית. היינות של אלחנדרו פרננדז מייצגים תת-סגנון של אזור היין ריברה דל דוארו מצפון ספרד, כזה שמצליח ליצור ריכוז וטוהר יוצאי דופן ביינות מבוססי טמפרניו. הכרמים שמהם הופק היין ננטעו בתנאי אקלים המקשים על הגפנים ומביאים אותם לרכז את מאפייני הפרי. ייננות מעולה דאגה לאזן ריכוז זה עם הרבה רעננות ורמזים לאדמה, בתוספת צד מעט אפל והטאנים הקלאסיים לטמפרניו ספרדי שעוטפים את החניכיים בסיומת. באופן שכיח ביינות ספרד, היין הצעיר והפשוט יותר כביכול בתקן ׳קריאנזה׳ (Crianza) ניחן ברעננות משובבת נפש ביחס ליינות המקבילים המובחרים והבשלים יותר מאותה סדרה, ועומד כיין מעולה בזכות עצמו שאולי לא נופל מהם כלל. זוהי מלאכת מחשבת של ייננות והיין כל כך עסיסי שהוא סוחט את החיך ומגביר את החשק לעוד, עם נמרצות של מיץ טרי ועומק של זית שחור, כשהכל מתלכד עם הרבה אופי. צבעו ארגמן סגול אטום ממש. באף פטל שחור רענן ומתקתק, תות שחור, מנטה ועשבים אחרים, בשר טרי ורמזים של ריבת חלב. בחיך גוף בינוני וקרנבל של פרי רענן ומפיח חיים, ועם זאת הטעמים עמוקים ותופסים את החיך בסיומת ארוכה: פרי יער שחור, רמזים של זיתים שחורים וטאניות טמפרניו ספרדית אופיינית שעוטפת את הפה. יופי של יין ומומלץ לחובבי אדומים עזי טעם שפתוחים לסגנונות חדשים או חובבי יינות ספרד.

מאחורי היין: אלחנדרו פרננדז הוא יליד 1932 ויזם יין יוצא דופן בנוף הספרדי והעולם. הוא למד להפיק יין יחד עם אביו במבנה אבן קטן באחוזה המשפחתית בריברה דל דוארו. 40 שנה לאחר מכן החל לממש באותו מבנה את חלומו הותיק לייצר יין בעצמו וקרא ליין פסקרה (Pesquera). הוא היה היצרן הראשון של יינות מרוכזים מבוססי טמפרניו באזור ריברה דל דוארו. כשהיינות שלו היכו גלים בשווקי היין החדשים, כולל על שולחנו של מבקר היין ומבשר הטרנדים רוברט פרקר, אזור יין קטן זה זכה לתהילת עולם. בעשורים העוקבים אלחנדרו המשיך ליזום ולהקים יקבים באזורי יין קטנים סמוכים לריברה עם כורמות וייננות בעלות אופי דומה, תחילה בקונטאדו דה האזה (Condado de Haza) שבאזור ׳רואה דה דוארו׳, ולאחר מכן בשני אזורים נוספים, זאמורה ולה מנצ׳ה.
SHARE​

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן