פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Beni di Batasiolo Barbaresco 2011

  • יקב: Beni di Batasiolo (פיימונטה, איטליה)
  • בתמצית: ברברסקו נגיש הוקצע להנאה, מודרני ועדיין בעל נשמה וזכר למסורת עתיקה
  • הרכב זני: 100% נביולו
  • הרכב קרקע: חמר וחַוָּר כחול
  • אלכוהול: 14.5%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה-שעתיים לפני השתיה. יסחוב לפחות עשור משנת הבציר
  • מחיר מומלץ: 180₪
  • יבואן: ישראקו
  • ללגום ליד… עם תבשילים עדינים ועמוקי טעם, טונה צרובה, פסטות איכותיות. מענג גם לבדו

ברברסקו מהוקצע זה חושף צד מודרני של יינות העלית מפיימונטה, עם התאמה מסוימת לחיך הבינלאומי. הוא מצליח לרקוד על כמה חתונות: טעים בכל מצב, זורם כמעט עם כל מאכל, קטיפתי באופן שכל אחד יאהב ועדיין שומר משהו מהנשמה והאופי של פיימונטה. האיכות אינה מביישת את השם: היין מורכב ורב רבדים, מעודן, מבושם ומענג, נעים. יש בו גם פיימונטה טובה: עוצמה מדודה של נביולו איכותי, חומציות מרעננת, מרירות ואפלוליות, אדמתיות וקורטוב עולם ישן שמשתנה בכוס משעה לשעה אחרי שנמזג, רק האלכוהול קצת מתפרץ מדי כאן. יש בו חנופה מובהקת ורמזים של וניל ופלפל שקורצים לטעם האמריקאי, וככזה הוא ברברסקו אידיאלי למתחילים, פחות לחובבי הסגנון שמחפשים עניין והרפתקאות. הוא מהנה לבדו או ליד דגים שמנים כמו טונה וסלמון, בשרים מעודנים, פסטות איכותיות כמובן, תבשילים מעודנים ועוד. היין בטעימה בן 5 ויסחוב לפחות עוד 5 שנים. צבעו ארגמן יפה עם נימים חומים סקסיים של ברנדי. האף מבושם ומרובד, עמוק ומתמשך, עם שפע מהטוב שהסגנון והזן יכולים להציע: ורדים, שקדים, שוקולד, אספלט, אדמה ואבן שחורה, וניל, מלוא החופן פלפל אנגלי, דפנה, קינמון ונימים נוספים. החיך מתחיל רך ונעים ואז מתפתח אל הצד האפל עם טאנינים בעלי עוצמה, חושף רבדים בעידון מנומס עם חומציות עדינה ונוכחת שממשיכה את הכל אל סיומת ארוכה. שווה את מחירו ומומלץ למתחילים בפיימונטה ומי שרוצים להתענג על יין איטלקי מעולה.

מאחורי היין: יינות ברברסקו משתייכים לעלית היין האיטלקי ומהווים סמל איכות ומסורת בעולם היין כולו. יחד עם זאת, מדובר באזור יין קטן שסובב כפר בפיימונטה בעל אותו שם, ובו מיוצרים 2.5 מיליון בקבוקים בשנה בלבד.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן