פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Vouvray ‘Beau Rocher’ 2012

  • יקב: Calvet (צרפת)
  • בתמצית: ״וובריי״ דבשי ועסיסי מאוד, מהמם ומפתה, פנומן קטן. תמורה מעולה, מומלץ
  • הרכב זני: 100% שנין בלאן (עמק הלואר)
  • אלכוהול: 13%
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 10 מעלות.
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… קינוח או אפריטיף גבינות עזות טעם, סושי, אוכל תאילנדי, קדירות חמצמצות ומתובלות

הנה יין לבן שיודע לעשות הרבה דברים (הכל, כנראה): הוא יערב לחיכם של כל מי שיטעם אותו כנראה, ילווה היטב מגוון מאכלים רחב אבל מתאים גם כיין קינוח או אפריטיף בפני עצמו, ובנוסף לכל אלה גם מצליח להיות מעט אלגנטי. ההגדרה ״יין יבש״ על התוית מתקבלת בפליאה עקב טעמי הפירות היבשים המרוכזים שמתפזרים בחיך בתחילת הלגימה, אבל אחרי שהם נמוגים נשארת חמצמצות פריכה, עסיסית ומרעננת להפליא שהיובש בה מורגש היטב. המעבר בחיך ממתיקות עסיסית ליובש רענן הופך אותו ליין קינוח מיוחד. השילוב המיוחד הזה הוא תוצאה של החמיצות הגבוהה של הזן שנין בלאן ותנאי אקלים חמימים באזורים מסויימים של האפלסיון. ממש מתחשק לנשק את ידיו של היינן שלקח פרי מופלא והביא אותו לכדי שלמות קטנה ומעוררת פליאה. צבעו זהב עדין ויפה. האף מהמם עם דבש ומינרליות, דבלים ותפוח חמצמץ, ומתחת רמזים למשמש ופטרוליות מעודנת. החיך מרהיב עם קשת הטעמים שתוארה לעיל וממשיכה בסיומת מורכבת וארוכה מאוד, מתוקה-חמצמצה. אל תחמיצו את הפלא הזה, בטח לא במחיר המפתה הזה, כולל חובבי יינות אלזס חצי-יבשים שמוכנים לסטות מהשגרה מעט.

מאחורי היין: ייצור יין בקומונה וובריי (Vouvray) שבעמק הלואר החל כבר בימי הביניים בזכות הכנסייה הקתולית שהקימה מנזרים באזור והייצוא של יינות אלה אל שוק היין האנגלי לפני מאות שנים מעיד על מסורת של איכות. וובריי הוא אולי אזור היין המזוהה ביותר עם הזן שנין בלאן שנקרא כאן Pineau de la Loire. מגוון היינות המיוצרים תחת חוקי האפלסיון כולל מבעבעים, יינות יבשים, חצי מתוקים עד יינות הקינוח moelleux שבהפקתם מעורבת בוטריטיס, פטריית הריקבון האציל שאחראית גם ליינות סוטרן היוקרתיים מבורדו.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן