פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Côte-Rôtie ‘Brune & Blonde de Guigal’ 2006

  • יקב: E. Guigal (עמק הרון, צרפת)
  • בתמצית: אדום גדול מעמק הרון, כמו שעולם ישן יכול להיות, מורכב, אפל, מתמשך
  • זנים: 96% סירה, 4% ויונייה
  • אלכוהול: 13%
  • מחיר מומלץ: 260₪
  • יבואן: שקד
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה. יתיישן לפחות 11 שנים משנת הבציר
  • ללגום ליד… צלי טלה, פסטה פוטנסקה, דגים על האש, פשטידת בטטה. מהווה ארוחה בפני עצמו

הקוט-רוטי ״האזורי״ הבסיסי של גיגל מדגים בפשטות את האיכויות הגדולות של האפלסיון. הוא מופק מפרי שגדל בשני חלקי האפלסיון ונקרא על שמם (ראו הרחבה למטה). הוא מהדהד למעלה אל יינות העלית רבי המוניטין מכרמי היוקרה של גיגל באזור, אבל מהווה יין גדול בעצמו ולכן חוסה בנינוחות גם בצילם. יכולת ההשתבחות כאן מוגבלת מעט: היין שטעמתי בשיאו כשהוא בן 9 ויסחב עוד מספר שנים, אבל לא מומלץ לחכות מעבר לזה. חובבי סגנון העולם הישן יתענגו על כל זוית של היין, מניחוחות אפלים מעט ואף עמוק ורחב אופקים, ומורכבות גדולה גם בחיך הרך והאלגנטי – איכויות נפוצות אצל גיגל – שהוא בשל אבל גם שומר על רעננות טובה, עם סיומת טאנית רכה. במילים אחרות, הכל במקום, קלאסי, ממש קלישאה של סמל גדול מהעולם הישן, אבל כזו שמצדיקה את מעמדה. אפשר לשבת שעה ארוכה ומדי פעם לקחת הרכה ולגימה, ליהנות מהיין לאט – הוא ראוי לשתיה מכבדת עם מלוא תשומת הלב. אפשר לקרוא לזה ״אפקט רוטי״ (גם ״אפקט הרמיטז׳״ תופס) – טובלים את האף בכוס והניחוח אינסופי, מבושם ומרגש. נחמד להיתקל כל פעם מחדש בטריק המופלא הזה של עמק הרון, ריכוך של סירה עם מעט ויונייה (לבן). והיין גם מגוון-קולינרית להפליא עם האיזון והרעננות שבו, למרות שכדאי לשדך אותו למאכלים עמוקים בניחוח של פעם, כמו היין עצמו. צבעו ארגמן מעט חום אבל למרות ששולי הכוס שקופים מעט יש בהם נימים סגולים רעננים. האף מבושם ורחב כאמור, רענן עם ניחוח ממכר של פטל אדום ותות שחור, והרבדים ממשיכים אל אדמה ורמז לברזל – הד לתחמוצת הברזל שהקרקע עשירה בה, עץ קלוי, נימי עשבוניות ועוד. החיך נחשף בהדרגה עם רעננות וחמיצות עדינה שמתמשכת לאורכו, מתקתק ומורכב בעדינות נעימה ומעט מתעתעת, עמוק אל תוך הסיומת הארוכה. יין מהנה מאוד שמומלץ לחובבי יין קטנים כגדולים.

מאחורי היין: אזור היין קוט-רוטי הוא חלקת כרמים בצפון עמק הרון שביינות המופקים ממנה זכו לתהילה ומעמד לצד היינות הטובים העולם, ועל הדרך גם סללו ליינות אזור הרון כולו את מקומם על מדפי היין בשוק הבינלאומי. הטרואר המיוחד באפלסיון כולל מדרון תלול המעניק חשיפה טובה לשמש שמיטיבה עם איכות הפרי ועל כן זכתה לשמה Côte-Rôtie, או ״מדרון צלוי״. האפלסיון מתחלק לשני תתי-אזורים בעלי סוגי הקרקע שונים המשפיעים כמובן על אופי היין וגם העניקו להם את שמם, המדרון הבהיר Côte Blonde בעל אדמת צפחה וגרניט והמדרון הכהה Côte Brune בעל אדמת צפחה עשירה בברזל. יינות קוט-רוטי בעלי אחוז אלכוהול נמוך יחסית, הודות לאקלים הקר יחסית בחלק הצפוני של עמק הרון, בהשוואה למזג האויר הים תיכוני והחמים יותר בשאר חלקי האזור. ביינות האפלסיון מותרת תוספת של עד 20% ויונייה (לבן) המעשירה את היין ומדגישה את הארומה. לאורך שנים, היחידים מעמק הרון שזכו לתהילה מחוץ לצרפת היו יינותיו של האפלסיון המהולל הרמיטאז׳. כששוק יינות היוקרה באירופה החל להתעורר ולהתרחב לקראת סוף המאה הקודמת, יינות קוט רוטי של גיגל קנו לעצמם שם ומקום על מדפי הסוחרים מחוץ לצרפת וכך סללו את הדרך ליינות עילית נוספים מאזור הרון. יינות אלה עומדים כתף אל כתף עם יינות בורגון ובורדו בקבוצת העילית של יינות צרפת – היין שנסקר לעיל מדגים זאת בהצלחה.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן