פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Deidesheimer Kieselberg Riesling Kabinett Trocken 2011

  • יקב: Dr. von Bassermann-Jordan (פפאלץ, גרמניה)
  • בתמצית: ריזלינג שופע עם קצוות מעודנים, פרחוני ונעים, מאוזן וטעים, רענן ומרווה
  • הרכב זני: 100% ריזלינג
  • אלכוהול: 12%
  • מחיר מומלץ: 125₪
  • יבואן: קיפיס
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8 מעלות
  • ללגום ליד… אפריטיף פירות וגבינות קשות עדינות (קומטה למשל), אוכל אסיאתי עשיר. יענג  גם לבדו

בסרמן ג׳ורדן הוא יקב משפחתי בן למעלה מ-300 שנה, והמסורת הזו משתקפת ברמת הכורמות והייננות הגבוהה שניכרת ביין המצוין הזה. היקב מיישם ידע ונסיון עתיקים עם אמצעי ייצור מודרניים, והשילוב מתבטא גם ביין הזה. התווית על הבקבוק לא סתם נראית עתיקה: היא עוצבה עוצבה בשנת 1905 ומשמשת מאז ביינות היקב המוגדרים יבשים. הייננות כאן משלבת עולם ישן וחדש, השרייה על השמרים (Sur Lie) לאחר התסיסה לקבלת נפח ועם זאת שמירה על מאפייני פרי רעננים וחיים ככל האפשר. חתימת הבקבוק בפקק הברגה תשמר את הרעננות הזו מספר שנים. היופי והייחוד ביין זה הוא הריכוז והחיות מחד והקצוות המעודנים שלו מאידך, בתוספת עניין ואופי מגובשים ונעימים. צבעו קש בהיר. האף מאוזן וחי עם הדרים חמצמצים ורעננים, מינרליות נוכחת אך מעודנת ורמז לפרי מתקתק ורענן (משהו בין אפרסק לליצ׳י, אפשר להמשיך ולנחש…). החיך מעניין ומרוכז, בעל גוף מלא, סוחט את בלוטות הרוק בפה (Thirst quenching), חמצמץ ורענן מאוד עם מתיקות מרומזת בקצוות, עם טעמי אשכולית, לימון ורמז לפרי טרופי. יופי של יין, מרענן מאוד ומומלץ לקיץ, בעיקר לחובבי לבנים איכותיים.

מאחורי היין: תעשיית היין הגרמנית מתאפיינת בתקנים ייחודיים ויוצאי דופן בעולם היין. מלבד הגדרות מקצועיות, למשל דרגת בשלות הענבים בזמן הבציר, הם נוטים להיות מתוקים יותר באופן כללי והגדרות המתיקות שלהם – יבש, חצי יבש ומתוק – שונות מהנהוג בתעשיית היין העולמית. יינות שהופקו מבציר מאוחר אבל אינם יינות קינוח מוגדרים Spätlese. תקן אחד מתחת בדרגת המתיקות הוא Kabinett, כמו היין שנסקר לעיל, שבו הענבים נבצרו לאחר הבשלה מלאה אבל לא מאוחרת. למרות ההבשלה המלאה היין מוגדר יבש לפי התקן הגרמני (Trocken), אבל רמת הסוכר השיורי ביין מקבילה ליין חצי יבש בהגדרות עולם היין שמחוץ לגרמניה.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן