פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Domaine Vincent Bouzereau Meursault Village 2012

  • יקב: Domaine Vincent Bouzereau (בורגון, צרפת)
  • בתמצית: שרדונה מובחר מבורגון, מופלא ועסיסי רב רבדים. מומלץ לחובבי לבן מתקדמים
  • אלכוהול: 13%
  • הרכב זני: 100% שרדונה (20 חלקות שונות באזור הכפר Meursault)
  • מחיר מומלץ: 250₪
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 12 מעלות ולאוורר לפני השתיה
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… תבשילי ירקות ירוקים, דגים איכותיים, נקניקים איכותיים, אוכל אסיאתי עילי

הכפר מרסו שבבורגון הוא אזור יין מיוחס שמיוצרים בו יינות יוקרה מעולים. זהו נציג צנוע יחסית מיקב משפחתי באזור זה, שהופק מעשרים כרמים שונים בתוך האזור ולכן אינו נושא שם של חלקה בודדת וייחוס גבוה. אבל הייננות כאן מופלאה והאיכות בשמיים; אי אפשר לשבוע  מהנקטר הזה. המורכבות כאן מפעימה, כמו גם העסיסיות המדהימה שסוחטת ריר מהפה; הטעם לא נגמר והכל חצי קליל ולא מכביד כך שאפשר ללא משים לב לרוקן בקבוק כזה לבד. צבעו זהב מעט ירקרק. האף מבושם מעט ומורכב מאוד עם רבדים של חמאה ואגוזים אופייניים, אספרגוס, מתוק-מריר של תפוז סיני או ליקר תפוזים איכותי, שמרים, מלון ירוק, מינרליות ואפשר להמשיך בתיאור הניואנסים כמו תה קמומיל בדבש. החיך עגול ושופע, מרעיף טעמים שונים עם כל הרבדים שתוארו לעיל, עם מרירות שמובילה עמוק אל הסיומת, שהיא אינסופית ממש ולא נגוזה מהחיך דקות ארוכות. זהו יין גדול שמציע חוויית שתיה מיוחדת ויסחט תשואות מחובבי יין לבן רציניים – מומלץ.

מאחורי היין: כסמל מיוחס של עולם היין הישן, גם מאחורי השם בוזרו (Bouzereau) היסטוריה ומסורת של ייננות ומצוינות. העיסוק ביין החל במאה ה-18, תשעה דורות אחורה במשפחה, בניהול כרמים כעיסוק נוסף לצד עבודות מלאכה. ישנם יקבים נוספים הנושאים את שם המשפחה והמסורת באותו אזור.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן