פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Enzo Bianchi 2007

  • יקב: Valentin Bianchi (מנדוזה, ארגנטינה)
  • בתמצית: אדום ארגנטיני גדול ומרגש שמעורר ייראת כבוד
  • הרכב זני: קברנה סוביניון 87%, מלבק 5%, מרלו 4%, פטיט ורדו 4%
  • אלכוהול: 14.4%
  • מחיר מומלץ: 150₪
  • חשוב לדעת: לאוורר לפחות שעה וחצי לפני השתיה
  • יבואן: אדום כהה
  • ללגום ליד… בשרים, תבשילי קדרה. מהווה ארוחה בפני עצמו

חוויית השתיה של היין הזה משאירה אותי ללא מילים, כמו קונצרט קאמרי צנוע ומרומם נפש. אפשר לתאר את הצבע השחור-סגלגל המיוחד שלו ואת הגוונים הצעירים שמתגלים בהטיית הכוס ומעידים שמיטב שנותיו עוד לפניו. או לנסות לשווא למנות את אינספור ניחוחות התבלינים בצידי הפירות השחורים הבשלים, את המתיקות העדינה, את כמה שהוא טעים ונגיש כך שיערב לחיכו של כל לוגם. אבל היין הזה נמצא בדרגה גבוהה כל כך, שכל נסיון תיאורי שכזה מאבד מחשיבותו: זוהי יצירת אומנות שמבלבלת את החושים וסוחטת קריאות התפעלות. וכאילו לא די בכך, צניעותו של היין מאששת את תואר האבירות שמגיע לו: למרות גדולתו הוא אינו כוחני, אינו משתלט, עדין כשם שהוא עמוק. אנזו ביאנקי הוא קברנה סוביניון זני (87%) – אבל רק לכאורה, עם טעמים לא אופייניים לבלנד שכזה, שבו שאחוזים בודדים של מלבק באים לידי ביטוי באותה מידה ומעט פטיט ורדו שמוסיף את תבליניו האופניים. אולי זו עדות לאיכותו יוצאת הדופן של הפרי שהרכיב אותו, ובכל מקרה זוהי דוגמה מרתקת להרכב זנים שכזה.

מאחורי היין: אנזו ביאנקי הוא אחד מיינות הדגל של היקב המצטיין ולנטין ביאנקי. הוא מספק חוויה שהשותה המתקדם יעריך אותה והשותה המנוסה יתענג עליה. היין חייב להתאוורר במחדרר (דקאנטר) שעתיים לפחות, או מספר שעות כפול בבקבוק.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן