פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Gaja Barolo ‘Dagromis’ 2006

  • יקב: Gaja (פיימונטה, איטליה)
  • בתמצית: ברולו מלוטש ומרשים מבית גאיה, מעודן ורב רבדים. מומלץ לחובבי הסגנון ומיטיבי לכת ביין
  • זנים: 100% נביולו
  • אלכוהול: 14.5%
  • חשוב לדעת: לאוורר 4 שעות לפני השתיה
  • מחיר מומלץ: 360₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… אוכל מעודן בבישול ארוך, צלי טלה, פסטות איכותיות 

׳דאגרומיס׳ הוא ברולו מדויק מאוד, יין עילי, מורכב ומלא ניואנסים, עשוי לעילא. האופי הזה משקף את הקו של אנג׳לו גאיה (ראו הרחבה למטה), מודרני מעט בסגנון ובליטוש שלו, הכל נופל למקום, יותר אלגנטי מפראי, יוקרתי מעט. החייתיות שנוכחת לעתים ביינות שמופקים מטרוארים גדולים נמצאת כאן במרומז. אחרי 9 שנים, היין משנת 2006 כבר הספיק להתרכך מעט אבל עדיין זקוק לחדרור (או איוורור) ממושך כדי להציג את מלוא תפארתו, לא פחות משלוש שעות. העשייה המעולה מתבטאת באיזון העדין המהווה מסגרת לאופי חידתי מעט ורב רבדים. זהו יין שצריך זמן ושתייה סבלנית כדי להבין את כל היקפו. הוא מהווה אפריטיף מתוחכם בפני עצמו, אבל ניחן ביכולת קולינרית מגוונת ומסוגל ללוות מאכלים מעודנים כמו דגים ופירות ים אבל גם בשרים ותבשילים מעט כבדים יותר. המורכבות כאן מיועדת בעיקר למיטיבי לכת ביין, אבל גם שותים פחות מנוסים עם טעם מפותח יהנו ממנו. נביולו נחשב לזן טרוארי המבטא היטב את בית הגידול שלו; ׳דאגרומיס׳ מופק משני כרמי איכות באזורים שונים ומבטא את שני סוגי הקרקע באזור ברולו (ראו הרחבה למטה). צבעו אגרמן חום מעט, השכיח ביינות נביולו ונובע מאופי הפרי וסגנון הייננות ולא רק מגילו של היין. האף מהם בבישום ובמורכבות שבו, עם רבדים של שזיף ודובדבן שחור בשלים, צימוקים, תיבול עדין של קינמון ואניס ורמזים לפירות יער שחורים עדינים, מינרליות, עור, קלייה עדינה, ורדים מיובשים וניואנסים נוספים. החיך חידתי מעט עם גוף מלא ומעט טאני תחילה, אחר כך נחשפים שכבות של עושר המאפיינים מהאף עם חומציות עדינה לקראת הסוף, הכל עדין ומאוזן ועם זאת עשיר, והסיומת מענגת וארוכה. יין מיוחד, בעיקר לחובבי פיימונטה ושותים סבלנים. ביחס ליינות היוקרה של אנג׳לו גאיה, ברולו זה בעל מחיר נגיש יחסית ומספק הצצה לאופי ולאיכות של היקב.

מאחורי היין: יקב גאיה הוקם בשנת 1859 על ידי סבא-רבא של איקון היין האיטלקי והמנהל הנוכחי אנג׳לו גאיה. אנג׳לו הוא פעלתן וחרוץ; ביקב הוא דאג ללטש יינות שיתאימו לחיך בינלאומי אנין ונרכש וישלבו טרואר איכותי וטכנולוגיה מודרנית עם הדים של מסורות וסגנונות עתיקים; בשטח הוא כיתת רגליים בין מסעדות וחנויות איכות וחינך רבים להעריך את היינות האלגנטיים שלו. הוא תרם רבות להפיכת יינות פיימונטה (ושאר האזורים שבהם הוא פועל, כמו בולגרי) למותגי איכות בינלאומיים. כחלק מהאסטרטגיה להנגיש את יינות היקב, רבים מהם עוברים יישון משולב בבריק (Barrique, חביות צרפתיות בנות 225 ליטר) המתאימות לטיפול בפרי מרוכז ובעלות השפעה גבוהה יחסית על אופי היין, וכן בחביות הגדולות המכונות באיטליה ׳בוטי׳ (Botti) ומעניקות ריכוך עם נוכחות עץ מוגבלת. נוהג נוסף ביקב הוא להעניק ליינות המיוחדים שמות מיוחדים לא פחות. הברולו לעיל נקרא על שם כרם ידוע באיכותו באזור הכפר ׳לה מורה׳ בפיימונטה, באזור המתאפיין באדמת חַוָּר גירית. הכרם נקנה בשנת 1985 ממשפחת גרומיס, ולכן נקרא היין ׳דאגרומיס׳ (Dagromis), שפירושו ׳בבית עם משפחת גרומיס׳. בנוסף לכרם זה, ׳דאגרומיס׳ מופק גם מכרם נוסף של גאיה באזור הכפר סרלונגה המתאפיין באדמה עם אבן חול דחוסה ופוריה מעט פחות מרעותה שנזכרה לעיל.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן