פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Clos Triguedina Cahors Malbec 1985

  • יקב: Jean-Luc Baldès (קהור, דרום-מערב צרפת)
  • בתמצית: מלבק ׳קהור׳ מופלא שנשאר רענן גם אחרי 30 שנה, עולם ישן מתובל, מורכב וממכר
  • הרכב זני: 80% מלבק, 15% מרלו, 5% טאנאט
  • אלכוהול: 14%
  • מחיר מומלץ: 355₪ (מחיר בקבוק ״חדש״ יהיה 120₪)
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… גבינות ארומטיות בוגרות, ריזוטו פטריות
״קלו טריגדינה״ הוא מלבק מובחר מבית ז׳אן לוק באלדז, המספק הצצה הגונה אל היינות השחורים של פעם, בתוספת ליטוש אלגנטי מודרני ונגיש. ולמרות הזוית המודרנית, זהו יין ״עולם ישן״ קלאסי בהרבה מובנים, מה שהופך אותו לממכר עבור חובבי הסגנון. האיכות הגבוהה של יינות היקב, שמתבטאת ביינות עשויים לעילא, מורכבים, מאוזנים וטעימים להפליא, מקבלת משנה תוקף בטעימה זו שנפלה בחלקי הזכות להשתתף בה – זהו יין מתיישן של ממש, בן 30 שנה (!). אנחנו לא מדברים כאן על בורדו פרמייה גראן קרו באלפי דולרים, אלא יין צנוע יחסית, שאין רבים כמותו שישרדו התיישנות ארוכה כל כך. והיין צעיר (!), רענן, חי מאוד, למרות הגוון החום הדומיננטי – איפה הצבע ואיפה האף והחיך. חלק מהאלכוהול התנדף לו ונשארו בעיקר המאפיינים הירקרקים האדמתיים הנהדרים והממכרים. הארומות והאדמה מבקשים לידם מאכלים קרובים עם פטריות וכמהין, בשרים מעושנים קלות וגבינות קשות מעודנות יחסית. העומק ביין מתבהר עם כל לגימה וצריך לפעול באיפוק כדי לא לשתות הכל בבת אחת את הפלא הזה. צבעו ארגמן חום מאוד, עם שוליים שקופים כצפוי מיין בוגר מאוד. האף מורכב וממכר, אדמתי וארומטי עם תיבול עדין ועשיר, זפת, אדמה רטובה רעננה, ירקרקות של פלפל, דפנה ונימים נוספים. החיך רך כצפוי, בעל גוף בינוני, השיל ממשקלו מאסה רבה ונשאר רענן ונוכח, עם טאנים עדינים, מרירות קלה שמשתלבת במורכבות ובטעמים האפלים הנהדרים; הסיומת עדינה וארוכה עם החמיצות הטובה של היין שהתעדנה גם היא. יין נהדר ומומלץ לחובבי עולם ישן, ולא רק בגרסה המיושנת.

מאחורי היין: קהור הוא אזור יין מיוחד, עולם ישן אמיתי, שהסטוריה מפוארת מאחוריו אבל הוא תופס חזרה מקום של כבוד בשוק היין המודרני. ״היינות השחורים״ הטיפוסיים והאפלים שהופקו באזור היו פופולריים באנגליה של המאה ה-14 לא פחות מאלה של בורדו, והקרבה הגיאוגרפית והלוגיסטית ביניהם (נמל בורדו הוא שער היצוא גם עבור יינות קהור) זולגת גם לייננות – יש דמיון סגנוני בין יינות בורדו בעלי עמוד השדרה ההדוק לאלה מקהור, לצד ההבדלים במאפייניהם. באמצע המאה ה-19 הגיע מלבק אל ארגנטינה ואחרי כמה גלגולים מקומיים צמח להיות הזן הלאומי שלה בעזרת היינות שנהנו מהשמש המקומית והציעו מתיקות מפתה לצד טעמי הפרי המודגשים האופייניים לזן. מנגד, תעשיית היין של קהור ספגה מכה קשה עם התפרצות מגפת הפילוקסרה שהכחידה חלק נרחב מכרמיה בסוף המאה ה-19. יקבי קהור החלו שאמצע המאה ה-20 לשקם את תעשיית היין והקשר המיוחד לזן המלבק, והפעם עם הפנים אל צרכן היין הבינלאומי שרגיל ליינות נגישים יחסית. יקב טריגדינה של ז׳אן-לוק באלדז שאחראי ליין לעיל ממשיך מסורת יין משפחתית שהחלה בשנת 1830. היקב מציע סגנון ׳קהורי׳ נגיש שמאזן בהצלחה את האופי האפל של המלבק המקומי עם רכות אלגנטית.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן