פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Joseph Faiveley Chablis 2012

  • יקב: Domaine Faiveley (בורגון, צרפת)
  • בתמצית: שבלי חמקמק אך נהדר, מעט שונה, שמחפש אוכל טוב לידו
  • אלכוהול: 12%
  • הרכב זני: 100% שרדונה
  • מחיר מומלץ: 110₪
  • חשוב לדעת: לא לצנן יותר מדי – במתינות 14 מעלות
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… תבשילי ירקות ירוקים קשים (אספרגוס), אפריטיף גבינות וקרקרים, דגים לבנים 

קצת קשה להתרגל לרעיון שיין מסוים מתאים בעיקר לליווי אוכל, כאילו המשימה לא ראויה דיה והיין צריך להצדיק את מחירו בדרכים נוספות. אבל השבלי המעולה הזה מדגים את איכותו דרך אוכל, בין השאר. יקב פייבליי מבורגון חולש על אזורים רבים ומציע מגוון רחב של יינות מהאזור, חלקם מיוחסים ויוקרתיים. שבלי זה הוא בדרגת וילאז׳, הפשוט מבין יינות השבלי של היקב, אבל אין לו במה להתבייש, להיפך. דרושות כמה וכמה דקות כדי להבין את פשר טעמיו השמריים עם גווני פומלה ועוד כיוונים לא שכיחים במיוחד, מה הוא מציע ולצד איזה אוכל רצוי לשתות אותו. המאמץ שווה מאוד, כי השרדונה הבורגוני הנהדר הזה מנצנץ במלואו לצד אוכל וחלק מגדולתו היא לרומם מגוון מאכלים. יש בו חומציות נעימה ועסיסיות עדינה שתשתדך אותו היטב לכל מאפה מלוח ומעודן שקיים, כנראה, וגם לתבשילי ירקות ודגים לבנים עדינים. חשוב לא לצנן את היין יותר מדי כדי לא להחביא את המאפיינים המיוחדים. צבע זהב ירקרק יפה. באף בשומת עדינה של שמרים לצד הירקות שתוארו לעיל ורמזים לאגוז קלוי עדין ומעט מריר עם עשב לימון. החיך בעל גוף מלא עם אופי מיוחד, מריר עדין עם חמיצות חדה בקצוות, עם רבדים סמויים של מאפייני האף וסיומת עדינה וארוכה. שבלי מיוחד למביני עניין וחובבי שרדונה מיוחדים, ומי שמחפש בן לוויה לבן איכותי עם אופי לארוחה טובה.

מאחורי היין: דומיין פייבליי (Faiveley) הוא יקב משפחתי חשוב בבורגון. הדומיין הוקם בשנת 1825 ומייצר יינות מכרמי המשפחה ולא מענבים קנויים בעסקאות ״נגוסיאן״ או סוחר\מתווך, כנהוג ברוב יקבי בורגון. בשנת 2005 עבר הדומיין לניהול בן הדור השביעי במשפחה, ארוואן פייבליי, שהיה אז בן 25 בלבד אבל כבר הספיק להוציא לפועל צעדים משמעותיים ששומרים על איכות היינות והמוניטין מאחורי שם המשפחה והיקב. האיתנות הפיננסית של משפחת פבלה נובעת מפעילותם בייצור רכיבי רכבות, המאפשרת ליקב להחזיק בחלקות כרם רבות באזורים שונים בבורגון ובדרגות איכות שונות היוצרים פורטופוליו עצום של יינות ליקב. יינות בורגון נודעו באיכותם למשך מאות שנים והחלוקה לדרגות איכות היא בעלת חשיבות רבה באזור. תקני היין בבורגון נחלקים לארבע דרגות: התחתונה היא ״רג׳יונל״ או ״אזורית״, מעל נמצאת וילאז׳, השלישית שהיא כבר יוקרתית ממש היא פרמייר קרו, והבכירה ביותר גרנד קרו. היין שנסקר לעיל הוא בדרגת וילאז׳ מתת-אזור שבלי.

יין איכותי לאוכל לא זקוק לארוחה גדולה לידו, מספיק אפריטיף איכותי: גבינה צרפתית קשה מעולה (אטרוקי) וצ׳יפס סלק טבעי. השילוב היה מושלם.
יין איכותי לאוכל לא זקוק לארוחה גדולה לידו, מספיק אפריטיף איכותי: גבינה צרפתית קשה מעולה (אטרוקי) וצ׳יפס סלק טבעי. השילוב היה מושלם.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן