פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

La Marinière Muscadet Sèvre et Maine 2015

  • יקב: Château du Cléray – Sauvion (עמק הלואר, צרפת)
  • בתמצית: מוסקדה משובב נפש במחיר מצחיק לשתייה יומיומית
  • זנים: 100% מוסקדה Muscadet (מלון דה בורגון)
  • אלכוהול: 12%
  • מחיר מומלץ: 45₪
  • חשוב לדעת: לשתות צונן (10-12 מעלות)
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… אספרגוס, אנטיפסטי, מאכלי עוף, ירקות מוקפצים קלות

הלבן החמצמץ והמוצלח ״La Marinière״ (בצרפתית ״המלח״) הולך צעד אחד לקראת צרכן היין ומציע את האופי והאיכות של מוסקדה בגובה העינים ובמחיר מצחיק. לא תמצאו כאן קיצורי דרך: פרי איכותי, השרייה על המשקעים (Sur Lie) הנפוצה במוסקדה ועשייה טובה המנגישה את הסגנון לשתייה יומיומית, למרות שהיין אינו פשוט כלל. הוא מציע שתייה טובה, אופי וחומציות מעוררת שמתאימה לאפריטיף ספונטני ואוכל קל מגוון – דגים לבנים, מאזטים מלוחים, גבינות מלוחות. מי שאינם מורגלים בחומציות גבוהה יוכלו ללמוד להכיר יין מלא אופי וחיים. צבעו קש זהוב. האף חי וחד עם פרי רענן ומדבק, רבדים של מינרליות ופטרוליות, גויאבה ופסיפלורה, משמש צעיר, גרידת לימון ותפוח ירוק. החיך לימוני וארוך, בעל גוף קל וחושף נימי מורכבות בסיומת מתמשכת.

מאחורי היין: יינות המוסקדה (Muscadet) הלבנים נודעו בחומציות הייחודית והמפלחת שלהם, באיכותם הטובה ותמורתם הטובה ביחס למחיר שפוי. מוסקדה ידוע כ״יין לצדפות טריות״, כמו לימון וליים טריים שנסחטים מעל למנה, חומציות המלווה בקלות מגוון רחב של מנות ואפריטיפים. זו חומציות נקייה הנגועה במליחות ים עדינה ומתאימה לכל עונות השנה. מקור היינות באזור העיר נאנט שבחלק המערבי של עמק הלואר – שנודע ביינותיו הלבנים. הם מופקים על טהרת זן “מלון דה בורגון”, אשר כמו ששמו מרמז מגיע מאזור בורגון ומאז עבר תהפוכות רבות עד שהפך לזן המזוהה עם יינות אלה. מוסקדה מהווה מרכיב מקורי ברוטב החמאה הלבן (Beurre blanc) הידוע מהמטבח הצרפתי.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן