פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Moreau-Naudet Petit Chablis 2013

  • יקב: Domaine Moreau-Naudet (בורגון, צרפת)
  • בתמצית: שבלי חמצמץ ומעורר, מינרלי ונקי שמחביא שפע קטן. לחובבי בורגון ולבנים חמצמצים
  • אלכוהול: 11.5%
  • הרכב זני: 100% שרדונה
  • מחיר מומלץ: 110₪
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 12 מעלות
  • יבואן: ג׳יאקונדה
  • ללגום ליד… אנטי פסטי חמצמץ, אוכל אסיאתי עשיר, סושי, גבינות קשות, תבשילי ירקות ירוקים

פטיט-שבלי (Petit Chablis) היא דרגה ׳אזורית׳ בסיסית בקבוצת יינות האיכות מבוססי השרדונה מהאפלסיון הצפוני של אזור היין בורגון. אבל כפי שנציג זה מדגים, גם בקבוצה זו יש כמה פנינים שמספקות חוויית שתיה מהנה מאוד. הטרואר והפרי האיכותיים זכו לטיפול טוב בסגנון עולם ישן וכנהוג ביינות פטיט-שבלי לא נעשה שימוש בחביות. התוצאה רעננה מאוד, אבל מציגה גם עומק ורוחב יריעה. החמיצות הדומיננטית והרעננות השופעת שלו הזה תהתל בשותים לא מנוסים, כי מתחתיהן קצת מסתתרות שאר המעלות שלו, שהן ראויות להערכה וגם מדגימות גם את רוחב היריעה של יינות שבלי בפרטי ויינות העולם הישן בכלל. כשאנחנו טועמים יינות חדים וחמצמצים אנחנו נוטים לצפות לגוף רזה, אבך היין הזה מדגים את ההיפך; הוא חד ומעורר עם מינרליות וחמיצות דומיננטית שמתפשטת לאיטה במעלה החיך, אבל שופע טעמי פרי שקצת מסתתרים מתחת. רק תדאגו לא לצנן אותו יתר על המידה, נאמר 12 מעלות או מעט למעלה מזה, כדי לאפשר לכל הטעמים האלה להתבטא במלואם. החמיצות הזו מתאימה יותר לליווי אוכל מאשר לאפריטיף, אלא אם אתם חובבים מושבעים של, נאמר, סוביניון בלאן חמצמץ, אבל תלווה היטב מגון מאכלים רעננים ושופעים יחסית. צבעו קש זהוב. האף אדמתי ומבושם, מעט מורכב ואלגנטי עם מינרליות נעימה וניחוחות אפרסק, מלון, תפוח ורמז לדבש ורוח ים. החיך עשיר ומתמשך עם חמיצות דומיננטית ושפע פרי, עם סיומת ארוכה וחמיצות מעוררת. שבלי איכותי וחמצמץ, מעט שונה ומרענן לחובבי בורגון וחובבי לבנים שרוצים להרחיב את האופקים.

מאחורי היין: ייצור יין הוא מסורת ארוכת שנים במשפחת מורו (Moreau) ונמשך ברציפות החל מהמאה ה-17. היקב שינה את שמו כתוצאה מנישואיהם של רנה מורו למארי נודה, בתו של אלפרד נודה מהמוסד הצרפתי האחראי על הגדרות אזורי היין אשר השפיע גם על אזור שבלי. היקב התפתח בעשורים האחרונים ומייצר כ-100,000 בקבוקים בשנה. חלק ממדיניות האיכות של היקב היא חקלאות אורגנית ושמירה על סגנון טרוארי נקי המבטא הן גישות ייננות מסורתיות מבורגון והן את מאפייני הקרקע המיוחדים העשירים באבן גיר.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן