פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Ca’ Brione ‘Terrazze Retiche di Sondrio’ 2013

  • יקב: Nino Negri (ולטלינה, איטליה)
  • בתמצית: בלנד לבן ייחודי במאפייניו ואיכותו, מאוזן ונעים מאוד, שהשלמות נגעה בו, מומלץ בחום
  • זנים: שרדונה, סוביניון בלאן, אינקרוצ׳יו מנזוני וכן 10% נביולו
  • אלכוהול: 13%
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות. היקב ממליץ לשתות עד 5 שנים משנת הבציר
  • מחיר מומלץ: 110₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… דגים ופירות ים איכותיים, אפריטיף. מהווה ארוחה בפני עצמו

הניסיון להסביר את היין המיוחד הזה מתחיל בהבנה של ההרכבה המאוד לא שגרתית שלו. חומרי הגלם הם שרדונה, סוביניון בלאן, אינקרוצ׳ו מנזוני – השייך לקבוצת הזנים הלבנים שפיתח חוקר היין והגפן לואיג׳י מנזוני והורכב מהכלאת פינו בלאן וריזלינג; אליהם מצטרף אחרון חביב מאוד, נביולו, הקרוי כאן קיאוונסקה, שהופק ללא הזגים (קליפות) כענבי יין לבן. שלושת הראשונים הושארו להצטמק ולהעמיק למשך 20 יום, בהשפעת המסורת העתיקה של הפקת יינות ספורצט, המקבילים המקומיים ליינות האמרונה של ולפוליצ׳לה. לאחר המעיכה הזנים עברו לתסוס בנפרד על משקעיהם בחביות בריק על משקעיהם למשך 8 חודשים תמימים ולאחר מכן נמסכו ובוקבקו. חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה הוא מגע הקסם של יקב נינו נגרי והיינן העומד בראשו, קזימירו מאולה המוערך, שדואג להכניס נגיעות של שלמות לכל יין שיוצא משערי היקב. הנקטר הלא שגרתי והמופלא שמתקבל טעים, מורכב ולא דומה לאף יין לבן אחר, הוא מהתל בחושים וכדי לעמוד על טיבו לעומק דרושים קשב וסבלנות. אופי היין מודרני באופן ניכר אבל הוא מהדהד עידון ומורכבות מהתהליכים והידע של העולם הישן. היין שופע, עם גוונים טרופיים אבל מתחת מסתתרים אינספור רבדים שקשה לתאר במילים; אחרי הטעימה לא נשארות הרבה כאלה. כמו שקשה לדמיין שילוב זנים והפקה שכזה, כך גם קשה להסביר איך מתאספים ביחד שפע, אלגנטיות, דחיסות ועידון בתוך יין לבן בודד. היין הוא אפריטיף מעודן ואלגנטי בפני עצמו וילווה היטב מאכלי פירות ים עדינים. היין קיבל את שמו מחלקת כרמי השרדונה והסוביניון בלאן באיזור העיירה טליו, וכן מהטרסות שעליהן נטועות הכרמים ליד זונדריו, עיר הבירה במחוז ולטלינה. צבעו קש זהוב יפהפה. האף טרופי ומבושם עם רבדים של מנטה, אשכולית ולימון, קש, משמש וקמומיל. החיך מהמם ומבלבל עם גוף בינוני עד מלא שהתקבל בהפקה הארוכה והמעשירה, שופע טעם עם חיך ארוך וסיומת אינסופית כמעט. הטעמים לופתים את החיך והכל מאוזן וטעים. יין חד פעמי, מהפנט ומומלץ למיטיבי לכת, אבל גם למי שמחפש לבן מובחר טעים ונעים מאוד.

מאחורי היין: נינו נגרי הוא היקב הגדול ביותר בפער ניכר באזור ולטלינה ואחראי לכרבע מייצור היין בו, 900,000 בקבוקים מתוך 4.5 מיליון בסך הכל. זה לא הרבה במונחים של אזור יין (בצ׳ילה יש יקבים שמייצרים פי שלושה), אבל ולטלינה, אזור היין בצפון לומברדיה ששוכן למרגלות האלפים השוויצריים, ראוי להרבה תשומת לב. הכרמים שפזורים על טרסות מעשי ידי אדם הפונות דרומה לאורך נהר אדה (Adda) קשים לטיפול ובצירה, אבל היינות מלאי הנשמה והרעננות שמאפיינים את האזור מספקים הסבר חלקי למוטיבציה של הכורמים והיקבים באזור. יינות ולטלינה מתבססים בעיקר על הזן האצילי והמיוחד נביולו, שנקרא כאן קיאוונסקה (Chiavennasca), מה שמעורר השוואה ליינות פיימונטה ובעקבות זאת גם עניין מסוים באזור. אבל יינות ולטלינה לרוב עממיים יותר באופיים ובמחירם השווה לכל נפש, בעיקר ביחס לאיכות והמורכבות הרבה, כמו גם הנשמה היתרה שבה הם מחזיקים.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן