פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Prunotto Muscato d’Asti 2013

  • יקב: Prunotto (פיימונטה, איטליה)
  • בתמצית: מוסקט אוריגינל, טעים ומלוטש, נהדר כאפריטיף ושתיה קלילה בכל עונה, מומלץ
  • זנים: 100% מוסקט קנלי לבן (Muscat blanc à Petits Grains)
  • אלכוהול: 5%
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… אפריטיף תותי שדה ואפרסקים, מאפים מלוחים, אוכל אסיאתי עסיסי 

מוסקטו ד׳אסטי הוא לא רק יין, הוא גם מגדיר סגנון יינות עם מתיקות גבוהה, יותר ממה שאנחנו רגילים למצוא ביינות לבנים חצי יבשים, שאינם יינות קינוח מובהקים. בישראל מנסים בעשורים האחרונים לחקות את הסגנון הזה בשימוש באותו זן בדיוק (ראו הרחבה למטה). הנציג המצוין הזה מדגים איך עושים את זה כמו שצריך. הוא טעים ומהנה, מרגיש לפרקים כמו ׳דרינק׳ או מיץ אלכוהולי, אבל עולות ממנו איכויות של יין מוקפד ומלוטש, תוצאה של יד אמן מבית ׳פרונוטו׳ המעולים שלכדו את מאפייני הפרי בדיוק נעים. המתיקות כאן תופסת את רוב הבמה, כאילו מזכירה יינות לבנים חצי יבשים מאלזס, אבל היא שונה, קרובה מאוד לפרי שממנו נוצרה ולטרואר הטוב שכולל קרקע גירית. אחוז האלכוהול הנמוך באופן יוצא דופן – 5% בלבד – הושג בתסיסה קצרה שהופסקה ע״י קירור עסיס הענבים, ואיכות היין מצביעה על תהליך הפקה מדוקדק. איזון מצוין דואג לשלב את המתיקות עם מרירות עדינה ביין רענן שאינו מכביד כמעט ביחס ליין ״קינוח״. הרעננות הזו תרוויח מצינון הגון ומתאימה יותר לאפריטיף פירות מתוקים מאשר קינוח לאחר ארוחה כבדה, אבל גם את זה היין יבצע בקלות, כצ׳ארמר טעים לכל חיך כנראה. צבע זהב עמוק ומעט ירקרק. המתיקות מתחילה בעדינות כבר באף עם ניחוחות דבש, מלון ירוק, תפוח ירוק ורמז לבבונג. החיך שופע תחילה עם גוף קל עד בינוני, עם פריכות וחומציות עדינות על הלשון, ואז נוספת מרירות רעננה – ממש כמו באכילת ענבים צעירים – והכל נרגע בסיומת טובה, מאפשרת לשתות עוד מהמתוק הזה. לבן מתוק לא שגרתי, מרענן מאוד, עשוי היטב, שמתאים כיין קינוח או אפריטיף נהדר לשתיה לא מחייבת עם איכויות לצרכנים דקדקנים.

מאחורי היין: רבים הם יינות המוסקט בעולם; לזן זה 200 תתי-זנים המשמשים ביין, צימוקים וענבי מאכל ברחבי העולם. המוסקט הלבן המתוק המוכר לנו עשוי לרוב מהזן הנקרא ״מוסקט קנלי״ בישראל ובארה״ב. תת-הזן הזה נקרא על שם העיירה קנלי () שבפיימונטה, והיין שנסקר לעיל הופק גם מכרמים הנטועות בסמוך אליה. מוסקטו ד׳אסטי בתקן DOCG הגבוה של איטליה הוא אולי הגרסה הידועה ביותר של יינות מוסקט בעולם הישן ובכלל, והם מהדהדים היסטוריה ארוכה של עשיית יינות מתוקים לאורך מאות שנים. קשה לנחש איזה טעם היה ליינות מוסקט מפיימונטה לפני מאתיים שנה, אבל היין לעיל נותן מושג כלשהו, עם מעט הוד והדר של יינות מפעם.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן