פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Rivetti & Lauro Cormelò 2013

  • יקב: Nino Negri (ולטלינה, איטליה)
  • בתמצית: איטלקי ייחודי ומורכב, חמצמץ ומלא אופי, עוצמתי ומסתורי. מומלץ לחובבי פיימונטה והרפתקנים
  • הרכב זני: 90% קיאוונסקה (נביולו), 10% מרלו
  • הרכב קרקע: אדמת חימר חולית, אזור יין ולג׳לה (Valgella)
  • אלכוהול: 13%
  • חשוב לדעת: לאוורר היטב שעתיים לפני השתיה. יתיישן לפחות 7 שנים משנת הבציר
  • מחיר מומלץ: 115₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… עם פסטות חמצמצות עשירות, רוסטביף, מאזטים מלוחים. מהנה לבדו

יינות ולטלינה תמיד מציבים אתגר בפני השותה: יש בהם כפריות מחוספסת מעט, שמתחתיה נחבאים מורכבות וקסם חמקמק. כזה הוא גם הבלנד הייחודי קורמלו (Cormelò) מהיקב המודרני יחסית של ולטלינה, ריווטי ולאורו. אל קיאוונסקה (נביולו הררי של ולטלינה) השולט נמסכו 10% מרלו שמרגישים כמו 50% ותרמו ליין עוצמה ועשבוניות ייחודית לזן. גם הטרואר של ״אפלסיון״ ולג׳לה (Valgella) המובחר תורם לאופי האדמתי הייחודי שהיקב השכיל לשמר ביין. התוצאה היא אדום חמצמץ בעל גוף קל עד בינוני, שניחן מאידך בעוצמה וריכוז, בעל משקל טעמים מתפתח, אקספרסיבי ועדיין רך, שיש בו נשמה וקצוות פתוחים שנובעים ממורכבות רבה וייננות עם נשמה. היין יתאים כמו כפפה לאוכל חורף מנחם – למשל הפסטה של ולטלינה הנקראת פיצוקרי – ובהתאם ילווה היטב פסטות עשירות, תבשילי תפו״א, ותבשילי בשר ודגים דשנים. צבעו ארגמן כהה עם נימי חום אופייניים לזן. האף מבושם ומרובד, מתחיל בפרי אדום, אדמה רטובה וצפחה, עשבים הרריים, ירקרקות וצ׳ילי טרי, קליפת תפוז ותפוח מתוק. החיך מתחיל חמצמץ וקל, מפתח עוצמה וריכוז מהפנטים עם טעמים אדמתיים אפלים שממשיכים בסיומת חזקה וקצוות פרומים שממשיכים להתפתח ככל שנוקפות הדקות. אדום ייחודי שהוא חוויה, מומלץ לחובבי יינות איטליה ובמיוחד פיימונטה.

מאחורי היין: אזור היין ולטלינה שוכן בצפון לומברדיה למרגלות האלפים השוויצריים. ייצור היין השנתי בו עומד על 4.5 מיליון בקבוקים בלבד. הכרמים הפונות דרומה לאורך נהר אדה (Adda) ופזורות על טרסות מעשי ידי אדם בנות למעלה מאלף שנה קשות לטיפול ומחייבות בציר ידני והעברת הפרי במסוקים עקב חוסר הגישה לכלים ממוכנים. האדומים מלאי הנשמה והרעננות מספרים בדרכם על עבודתם הקשה של הכורמים והיקבים ומשקפים ידע וניסיון בני מאות שנים. רוב יינות ולטלינה הם אדומים ומבוססים על הזן האצילי נביולו הררי הנקרא כאן קיאוונסקה (Chiavennasca). אדומים אלה מציתים השוואה בלתי נמנעת ליינות פיימונטה; לעומתם הם כפריים ועממיים יותר, וניחנו בקסם ייחודי שקשה לתאר במילים.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן