פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Sfursat Carlo Negri 2008

  • יקב: Nino Negri (ולטלינה, איטליה)
  • בתמצית: אחד האייקונים של ולטלינה בזכות, יין עשיר ומורכב, מעודן ואלגנטי, שעתידו לפניו
  • זנים: 100% קיאוונסקה (נביולו)
  • אלכוהול: 15.5%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעתיים לפני השתיה, אפשר לחדרר בדקנטר. יתיישן היטב עשור או יותר
  • מחיר מומלץ: 145₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… פסטות איכותיות, תבשילי קדרה עמוקים, מאזטים עדינים. ייענג גם לבדו

ספורצט מהווים את העלית של יינות ולטלינה, אזור היין המיוחד והאותנטי למרגלות האלפים השוויצריים בצפון חבל לומברדיה שבאיטליה. כמו שאר יינות האזור האדומים הוא עשויים על טהרת הגרסה המקומית של נביולו שנקראת כאן קיאוונסקה, אבל בתהליך ארוך ומורכב שמייחד אותו. יינות ספורצט מופקים בשיטת ׳אפסימנטו׳ (Appasimento), בדומה לאמרונה המובחר מאזור ולפוליצ׳לה במזרח: אשכולות פרי איכותי בעלי מאפיינים ייחודיים נבצרים מעט מוקדם מהרגיל ועוברים ייבוש בצריפי עץ למשך 100 ימים לפני שיופק מהם היין ויועבר להתיישנות בחביות צרפתיות חדשות. הספורצט הזה נמנה הסדרה הגבוהה של יקב נינו נגרי והוא מציע חוויית שתיה מיוחדת, עדינה ועמוקה, מרחפת ומלאת ניואנסים. היין עשוי ביד אמן שהוא כמעט קוסם ומשלב עוצמה שקטה עם עידון ואלגנטיות; אחוז האלכוהול הגבוה שבו כמעט ואינו מורגש. זהו יין לאוכל ארצי מעודן ומושקע שיהווה גם ארוחה בפני עצמו, אחרי שהתאוורר כראוי. היין בעל יכולת התיישנות של עשור לפחות שתוסיף לו עוצמה ומאפיינים מינרליים. צבעו חום ארגמני. באף פרחוניות מורכבת עם שזיף ופטל עדין ובשל, מעט דבש ורמזים של ציפורן ורבדים של ניחוחות עדינים. בחיך גוף קל עם רבדי טעם ומורכבות שממשיכה את האף, מתקתק-רענן וחמצמץ עם מעט מרירות שממשיכה עד הסיומת הארוכה. מומלץ לחובבי יינות מובחרים ועדינים בסגנון עולם ישן ולמי שרוצים להתפתח ולטעום עידון רענן באיכות גבוהה ביותר.

מאחורי היין: נינו נגרי הוא היקב הגדול ביותר בפער ניכר באזור ולטלינה ואחראי לכרבע מייצור היין בו, 900,000 בקבוקים מתוך 4.5 מיליון בסך הכל. זה לא הרבה במונחים של אזור יין (בצ׳ילה יש יקבים שמייצרים פי שלוש ויותר כל אחד), אבל ולטלינה, אזור היין בצפון לומברדיה ששוכן למרגלות האלפים השוויצריים, ראוי להרבה תשומת לב. הכרמים שפזורים על טרסות מעשי ידי אדם הפונות דרומה לאורך נהר אדה (Adda) קשים לטיפול ובצירה, אבל היינות מלאי הנשמה והרעננות שמאפיינים את האזור מספקים הסבר חלקי למוטיבציה של הכורמים והיקבים באזור. יינות ולטלינה מתבססים בעיקר על הזן האצילי והמיוחד נביולו, שנקרא כאן קיאוונסקה (Chiavennasca), מה שמעורר השוואה ליינות פיימונטה ובעקבות זאת גם עניין מסוים באזור. אבל יינות ולטלינה לרוב עממיים יותר באופיים ובמחירם השווה לכל נפש, בעיקר ביחס לאיכות והמורכבות הרבה, כמו גם הנשמה היתרה שבה הם מחזיקים.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן