פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Mare Pink 2013

  • יקב: טוליפ / MAIA (כפר תקווה, ישראל)
  • בתמצית: רוזה ישראלי רציני ואיכותי, עסיסי ומפתה, מהנה וזורם, מצטיין
  • הרכב זני: קריניאן (זכרון יעקב), מורבד (הרי ירושלים)
  • אלכוהול: 12.5%
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 10-12 מעלות
  • מחיר מומלץ: 90₪
  • ללגום ליד… אפריטיף נקניקים וגבינות, אוכל אסיאתי עשיר. יילגם היטב לבדו

הרוזה הנהדר הזה הולם מאוד את הקיץ הישראלי ומצליח לשמור על גישה קלילה למרות העושר שבו, תודות לייננות טובה והכוונה מצוות מקצועי מיוון (ראו הרחבה למטה). יש לו נוכחות טובה בחיך ומאידך איזון טוב ואיכויות מפתות שעושות הרבה כיף עם טעם של עוד. יש בו צניעות וישירות אבל אל תטעו לרגע, האיכויות שלו מבצבצות מכל פינה. צבעו תות שדה כתמתם מרהיב. באף ניחוחות מסטיק מתקתק וקליפות הדרים עם רמז לתות שדה ופטרוליות. החיך עשיר ומורכב עם גוף בינוני ועדיין נקי מאוד שאינו מכביד ומצליח להשרות תחושה קלילה. רוזה מומלץ ומפתיע באיכותו שחובבים מתקדמים יעריכו במיוחד.

מאחורי היין: מיזם MAIA של יקב טוליפ מתיימר לשנות דיסקט, לסטות מהנהוג בתעשיית היין בישראל ולהתוות כיוון חלופי לקו הבורדולזי החלוצי שהתווה הברון רוטשילד במאה שעברה והדיו ניכרים בכל פינה מקומית כמעט, לצד הקו הקליפורני שהתוו יקבי רמת הגולן. סגנון זה של יינות מודרניים וכבדים יחסית השתרש בקרב היקבים המקומיים – גדולים כקטנים – וגם בטעמו של הקהל המקומי. כוונת המיזם הוא ליישם ידע, ניסיון ומסורות ים תיכוניות שישתלבו באקלים, התרבות והאוכל המקומיים, בצורה עמוקה ומשלימה יותר, עם יינות צנועים וישירים יותר. כדי ליישם את המהלך השאפתני יצר יקב טוליפ שיתוף פעולה הדוק עם שני מומחי יין מיוון, היינן פרופ׳ יאניס פארסקאבופולוס והמומחה לתורת הגפן פרופ׳ קוסטאס בקסיאטאס. בשלב זה מופקים במיזם יינות מכרמים קיימים וזנים אופייניים לאגן הים התיכון – קריניאן, גרנאש, מורבד, מרסן ועוד. בשלב מאוחר יותר מתוכנן שילוב זנים יווניים אותנטיים. אם לשפוט על פי הבציר הראשון מ-2013, הם בהחלט בדרך הנכונה והרבה קליעות למטרה כבר מהזריקה הראשונה.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

פדרו פרה סולפיט פאיס - בלוג הפיינשמקר

Pedro Parra Soulpit

הזן ההיסטורי הזנוח של צ׳ילה הופך לפרמייה קרו קל ועמוק שלא דומה לשום דבר אחר

דרום אדום, צולם על ידי רותי רוטשטיין ונתרם על ידי מרכז להבה נתיבות דרך פיקיוויקי

יין אדום מומלץ לחורף ותחילת האביב

כשקר ואפור בחוץ, ומתחשק להתחמם, יינות כבדים יותר יכולים להתאים. אבל הטעם שלנו כבר השתנה, וגם בחורף ובאביב אנחנו מחפשים יין שיש בו גם רעננות

טעימת ברונלו מתיישנים - בלוג הפיינשמקר

טעימת ברונלו מתיישנים

ברונלו הוא יין תובעני ומושקע, שיש בו מתח בין עוצמה ועידון, בין הכפריות הטוסקנית לשאיפה היומרנית ללטש אותה לכדי שלמות. התכנסנו לטעום כמה אגדות בערב מרהיב.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן