Thalassitis 2014

Thalassitis 2014

[icon_list style="star"]

  • יקב: GAIA Wines (פלופנסוס וסנטוריני, יוון)
  • בתמצית: יווני לבן ויוצא דופן מהאי סנטוריני, מינרלי ומורכב, עם הרבה ים ועוצמות של יין אדום קטן
  • אלכוהול: 13%
  • הרכב זני: 100% אסירטיקו
  • מחיר מומלץ: 110₪
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 12 מעלות ולאוורר שעה לפני השתיה
  • יבואן: אדום כהה
  • ללגום ליד… דגים על האש, אפריטיף מלוח, תבשילי ירקות ירוקים [/icon_list]

טלסיטיס אינו צנוע כמו רוב הלבנים שלגמנו בביקורים ביין, אלא יין אצילי ויוצא דופן בהרבה מובנים. אסירטיקו הוא זן ענבים לבן בעל היסטוריה ארוכה ורקע ומאפיינים ים תיכוניים מיוחדים. מקור הזן הוא בקבוצת האיים היווניים הקטנה והמעגלית סנטוריני שבים האגאי, חלק מארכיפלג האיים הקיקלדיים. כאן גפני האסירטיקו גדלות בר בשיטת ׳קולורה׳ (ראו תמונה בתחתית העמוד) כמו קן שבתוכו מונח כמו ביצים על קרקע בזלתית ענייה בחומר אורגני, באקלים חמור סבר וכמעט נטול גשם, מול ערפילי ים ורוחות קיץ פראיות. גם כשהוא מבשיל מוקדם, באמצע אוגוסט, אסירטיקו ניחן בחומציות גבוהה, שאליה מתווספים מינרליות בזלתית חלומית, מורכבות, עומק וגם אצילות. הגפנים בנות למעלה משבעים שנה מניבות יבול נמוך ואיכותי וכל הטרואר הפנטסטי הזה מיתרגם תחת ידיהם של המומחים מיקב גאיה (ראו הרחבה למטה) ליינות פנטסטיים לא פחות. ההערכה הרבה שהיינות זוכים לה ממבקרי יין בעולם היא עדות נוספת לאיכותם. היין הזה מבציר 2014 מעודן ומרוסן בהשוואה ל-2013, שהיה מעט פראי עם חמיצות מעוררת. התנודה הזו תמצא חן בעיני מי שמעדיף את הלבנים שלו מעודנים, אבל רוח הים ושאר מאפייני הטרואר הייחודיים עדיין כאן. צבעו קש זהוב עדין. האף מורכב עם רבדים של פרי חמצמץ, רוח ים מלוחה, לימון ורמזים לעשב לימון ומרווה. החיך מורכב וחמקמק עם גוף בינוני וחמיצות עדינה ולימונית שממשיכה עמוק אל הסיומת ארוכה. זהו יין מורכב ומיוחד שמיטיבי לכת ביינות לבנים יעריכו מאוד.

מאחורי היין: ׳טלסה׳ (Thalassa) הוא שמו של מנהג נפוץ ביוון העתיקה להוסיף מי ים ליין כדי להעניק לו איכויות מרפאות. היינות שעורבבו נקראו ׳יינות שבאו מהים׳ – Thalassitis Oenos. מייסדי יקב גאיה (GAIA, להבדיל מיקב Gaja האיטלקי שאין לו כל קשר אליהם), מומחה היין יאניס פרסקוופולוס והאגרונום לאון קרטסאלוס, קראו ליין לעיל Thalassitis כדי להבליט את ההשפעה של הים על הטרואר המיוחד שמוצא ביטוי נרחב ביינות המיוחדים. העבודה שעשו השניים מהווה קרקע למהפכת איכות ביינות יוון החל מסוף המאה שעברה וקנתה תהילה קטנה להם ולטרואר הייחודי שיינותיהם מבטאים.

Assyrtiko_Kouloura_Vines_Santorini

גפני אסירטיקו בסנטוריני גדלים בר בצורת קן מסורתית הנקראת ׳קולורה׳ (kouloura) המגנה מפני רוחות עזות על הפרי כמו על ביצים

מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים