Wiltinger Riesling Trocken 2012

Wiltinger Riesling Trocken 2012

[icon_list style="star"]

  • יקב: Reichsgraf von Kesselstatt (מוזל-זאר-רואר, גרמניה)
  • בתמצית: ריזלינג גרמני יומיומי מצטיין, עשוי היטב, במחיר חסר תקדים
  • הרכב זני: 100% ריזלינג
  • אלכוהול: 12%
  • מחיר מומלץ: 50₪
  • יבואן: הכרם
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
  • ללגום ליד… אפריטיף פירות וגבינות, אוכל אסיאתי עשיר, פסטות [/icon_list]
הסמל של תעשיית היין הגרמנית הוא הריזלינג שלה, אם נגדיר זאת בדיוק – הריזלינג המובחר שלה. הטרואר והידע הגרמני להפיק מהזן המלכותי, שמבטא טרואר כל כך טוב ומקבל חיים שונים בכל מקום שבו הוא גדל, מניב יינות לבנים עתירי מינרליות ופטרוליות. אותם מאפיינים אדמתיים מתבטאים ביינות אלה באופן קיצוני לעתים, ולרוב בעל גוון שאין לטעות בו. לרוב מדובר ביינות יקרים, אבל היקב הותיק מאוד ׳רייכסגרף וון קסלשטט׳, או ׳הרוזן מקסלשטט׳, מציע הצצה הגונה אל האיכויות האלה כבר בריזלינג הבסיסי שלו. היין מיוצר תחת תקן איכות ׳אזורי׳ היות והפרי מגיע מכרמים שונים ליד הכפר וילטינגן על גדות נהר הזאר, משלושת הנהרות באזור שהיום נקרא בקיצור על שם המפורסם שבהם, המוזל. הקרקע כאן עשירה מאוד בצפחה והגפנים והיקב בעקבותיהם מביאים אלינו את כל הטוב הזה בגרסה נגישה ובמחיר נוח מאוד. היין מוגדר יבש (Trocken) על פי התקן הגרמני, שמתייחס לא רק לדרגת הסוכר השיורי (שנשאר) ביין אלא גם לחומציות הגבוהה יחסית כאן. זהו יין יומיומי אבל עדיין מציד עשייה מעולה, זאת אומרת – הוא אינו מורכב יתר על המידה, אבל מאוזן להפליא, נעים וטעים, ומציע מאפיינים אדמתיים טובים, מענגים ומשכרים מעט. אם אתם מורגלים ביינות לבנים מתקתקים ורגועים וזהו הביקור הראשון שלכם בארץ הריזלינג הגרמני, תידרש התרגלות קלה, אבל אני מפציר בכם להיחשף לפלא הקטן. היין קולינרי להפליא ובעיני הולם את כל עונות השנה. צבעו זהוב ירקרק. באף פרי רענן, פטרוליות ותפוח בדבש. החיך עסיסי ומאזן היטב בין חמיצות ומתיקות נוכחות, בעל גוף בינוני, נעים עם סיומת עדינה וטובה. פנומן לבן קטן ומצטיין בקבוצה הצנועה שלו.
תגיות נפוצות  :  , ,
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים