Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling 2013

Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling 2013

[icon_list style="star"]

  • יקב: Dr. Bürklin-Wolf (פפאלץ, גרמניה)
  • בתמצית: ריזלינג עסיסי ביותר, מרענן ומעורר, ארומטי ועשוי היטב
  • הרכב זני: ריזלינג
  • אלכוהול: 12.5%
  • מחיר מומלץ: 95₪
  • יבואן: הכרם
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 10-12
  • ללגום ליד… תבשילי ירקות עשירים, פשטידות, סושי, אפריטיף [/icon_list]

משהו בריזלינג הגרמני המעולה הזה מזכיר במפגש ראשוני יינות דומים, אותה הבשלה ארוכה של זנים לבנים האופיינית לאקלים המקומי ומניבה מורכבות, בשלות מתקתקה ורעננות עסיסית. אבל הרבדים העמוקים שלו חושפים את ייחודו של היין. זהו לבן על סטרואידים: המינרליות מתפרצת והחמיצות שוטפת את החיך וסוחטת אותו במה שפעם היו קוראים בחיוך לחץ פיזי מתון. עשייה מעולה דאגה שכל העסיס הזה יהיה גם הרמוני ומאוזן. כך ניחן היין ביכולת ללוות בקלות מגוון מאכלים רחב מאוד, כולל מוקפץ תאילנדי חריף ובשרים עשירים על האש או מעושנים. כוכב שכזה הוא כמובן אפריטיף בפני עצמו, עם או בלי פירות, גבינות, אגוזים ומאזטים מלוחים. צבעו קש ירקרק עמוק. האף מתפרץ תחילה ואז נרגע, עם מינרליות אפלה וניחוח ניצוץ מעושן, מתחת תפוח עץ ירוק, פרי רענן ורמז לאננס ברובד העמוק. החיך מתקתק מעט תחילה ואז נשטף בחמיצות מעוררת ומיוחדת, עם רמז לירקות ירוקים וסיומת ארוכה ומעוררת. ריזלינג שהוא פנומן קטן, נגיש ומומלץ, במחיר נוח יחסית.

מאחורי היין: ד״ר בורקלין-וולף היא אחוזת יין היסטורית מחבל פפאלץ (Pfalz) שהוקמה בשנת 1597. היקב שייך לאגודה VDP שהתנערה מהתקן הגרמני לסווג יינות לפי רמת הסוכר השיורי ועברה ליצר יינות שמרביתם יבשים המסווגים לפי איכות הכרמים.
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים