Artemis Cabernet Sauvignon 2009

Artemis Cabernet Sauvignon 2009

[icon_list style="star"]

  • יקב: Stag's Leap Wine Cellars (נאפה, ארה״ב)
  • בתמצית: קברנה ענק מעמק נאפה, נדיר מסוגו, מורכב ועשוי לעילא, עולם חדש-ישן וקלאסי
  • הרכב זני: 86% קברנה סוביניון, 14% מרלו
  • אלכוהול: 13.8%
  • מחיר משוער: 275₪
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה. מוכן לשתיה וישתבח עשור לפחות משנת הבציר
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… בשרים עשירים ואוכל במשקל כבד. מהווה ארוחה בפני עצמו [/icon_list]

קברנה סוביניון זני הוא מסוגי היינות שמזמן הפכו למראה שגרתי ולא מפתיע, תופעה מסחרית שסחבה את עגלת ״העולם החדש״ ומזמן מוצתה והשאירה את הבמה לטרנדים אחרים. אבל הקברנה הזני הענק הזה שייך לסוגה עלית שיש לה יקום נפרד וטרנדים לא יכולים לעמעם את זוהרה. זהו יין מענג ומעורר השראה, מפתיע במאפיינים שמבצבצים ממנו עם כל דקה שחולפת, חושף שפע, יופי, עומק ומורכבות בקנה מידה שלא נתקלים בו כמעט ביינות נאפה או ״עולם חדש״. אם תרצו, הוא שייך לתיקיית ״עולם חדש-ישן קלאסי״ נפרדת משלו. היין בטעימה בן 6 ומפגין בשלות מוחלטת, ממש מחכה להיקטף, זמין ונגיש כל כך שהוא מפיל את השותה כפרי בשל בעצמו; זוהי עדות ״מפלילה״ ליין אמריקאי שמכוון להיות זמין לשתיה כבר מהשחרור לשוק, בניגוד ליינות בורדו קלאסיים הדורשים יישון סבלני. הטעמים האפלים שבו משתלבים באופן מרתק בבשלותו המתקתקה, והמורכבות האינסופית מזמרת בחושים בהרמוניה שתוזמרה ביד אמן. את הקברנה מרככים 14% מרלו, ומקור הפרי המובחר בחלקות איכות מכל קצוות עמק נאפה, החל בקרנרוס (Carneros) בדרום ועד קליסטוגה (Calistoga) בצפון. יישון בן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כמחצית מהן חדשות, גם תרם לליטוש העדין ביין. היין מבקש אוכל כבד ואיכותי לידו אבל יתחסל בקלות כמו שהוא. צבעו ארגמן אטום עם נימים ורדרדים. האף מהמם עם מורכבות אינסופית, חושף רבדים של של פרי שחור מתקתק ובשל, עץ קלוי, קפה וקרמל חרוך, אדמה רטובה, ומתחת טרגון ונימים ירוקים, אקליפטוס ומנטה, דפנה יבשה ועוד. החיך מלא ומתקתק, גוף מלא ושופע, וגם רך באותה העת, מענג ולעיס, עוטף את החיך באריכות שדוחקת אל הסיומת רחוק. יין ענק שקשה לתאר את איכותו ומורכבותו, מומלץ מאוד למיטיבי לכת וגם חובבי עולם ישן.

מאחורי היין: עמק נאפה הוא אזור היין המפורסם והיוקרתי שבאזורי היין בארה״ב ואחד הותיקים שבהם, עם יקבים רבים שכבר פיתחו סגנון מקומי שנוטה לרוב, בהכללה, להתרכז במאפייני פרי נגישים ותיבול פלפל – וניל – עץ קלוי של חביות מעץ אלון אמריקאי. מכאן יצאה הבשורה של הסגנון הקרוי ״עולם חדש״. היין לעיל מדבר שפה אחרת, אירופאית בהרבה מובנים, עם עומק ומורכבות של יינות עולם ישן גדולים והדים רחוקים ליינות בורדו גדולים ממש. לצד ההשוואה המחמיאה בזכות ולא בחסד, היין עומד על במה משלו ומציע אופי ייחודי לו, והטוב הזה מכל העולמות – ישן וחדש – מרגיש קלאסי ושלם, וזה לא משהו שנתקלים בו הרבה.

תגיות נפוצות  :  ,
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים