Dr. Bürklin-Wolf Weissburgunder Trocken 2013

Dr. Bürklin-Wolf Weissburgunder Trocken 2013

[icon_list style="star"]

  • יקב: Dr. Bürklin-Wolf (פפאלץ, גרמניה)
  • בתמצית: פינו בלאן גרמני עסיסי וטעים, נגיש ומוצלח
  • הרכב זני: 100% וייסבורגונדר (פינו בלאן)
  • אלכוהול: 13%
  • מחיר מומלץ: 85₪
  • יבואן: הכרם
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10
  • ללגום ליד אוכל אסיאתי מתובל, פסטות ברוטב לבן עשיר [/icon_list]

לבן זני עסיסי ומוצלח מגרמניה, ודוגמה מעניינת לזן לא שכיח במיוחד. פינו בלאן נקרא בגרמניה "וייסבורגונדר", או "הלבן מבורגון", אבל הוא נפוץ בעיקר בגרמניה ואוסטריה, והרבה פחות באלזס, ורק בסוף בסוף בבורגון שבה השרדונה מולך. אולי זה הדמיון הקל מאוד בין פינו בלאן ושרדונה (בארה"ב בטעות לא הבחינו ביניהם עד שנות ה-80) ששימש השראה לשם, ולפינו בלאן יש אכן גוף מלא יחסית לזנים לבנים אחרים. בגרסה הזו בדרגת האמצע של יקב ד"ר בורקלין וולף, היין מופק יבש מכרם ביודינמי באזור פפאלץ (Pfalz) וזוכה למעט זמן בלבד בחבית וכך אינו מאבד את החמיצות והעסיסיות הטובה של הפרי. באופן לא שכיח בלבן יבש מגרמניה, הוא ניחן במתיקות עדינה ומעט מתחנפת שעושה אותו נגיש לקהל שלא מורגל ביינות לבנים יבשים. והיין מאוזן וטעים, רענן ומעורר, נגיש לחיך הבינלאומי אבל עדיין מכיל משהו מהעולם הישן. צבעו קש ירקרק יפה. האם מבושם ונעים מאוד, עם ניחוחות הדרים על קליפתם ורבדים עדינים של אננס, מינרליות ופטרוליות. החיך עסיסי ורענן עם סיומת רכה ונעימה. לבן מוצלח וטעים, מומלץ לחובבי לבנים שמחפשים שתיה טובה וגיוון.

מאחורי היין: ד״ר בורקלין-וולף היא אחוזת יין היסטורית מחבל פפאלץ (Pfalz) שהוקמה בשנת 1597. היקב שייך לאגודה VDP שהתנערה מהתקן הגרמני לסווג יינות לפי רמת הסוכר השיורי ועברה ליצר יינות שמרביתם יבשים המסווגים לפי איכות הכרמים.
תגיות נפוצות  :  ,
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים