Boutari Naoussa 2013

Boutari Naoussa 2013

[icon_list style="star"]

  • יקב: Boutari (נאוסה, מקדוניה, יוון)
  • בתמצית: יווני אדום נגיש שהפך לסמל איכות מקומי, חמצמץ ומאוזן, נעים. מומלץ
  • אלכוהול: 12.5%
  • הרכב זני: 100% ז׳ינומאברו (Xinomavro)
  • מחיר משוער: 60₪
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפני השתיה. מומלץ לצנן בקיץ 14 מעלות
  • יבואן: היקב אינו מיובא לישראל נכון ל-2016
  • ללגום ליד… רוסטביף קר, פסטות חמצמצות, קרפצ׳ו בקר, אנטיפסטי, שוקולד מריר [/icon_list]

האדום היווני הזה בעל נקודות זכות וסמליות רבה; הוא מצליח לבטא אופי כריזמטי, איזון, דמיון לסגנון ידוע שהופך אותו למוכר מעט ומשום כך ניכר בו ניסיון רב של כורמות וייננות. היין מיוצר כבר שישה דורות מהזן הילידי (מקורי מקומי) ז׳ינומאברו (Xinomavro) בן 1500 שנה השולט באזור נאוסה בצפון יוון, ע״י אחד היקבים הגדולים במדינה, בוטארי, שהחל את דרכו כאן לפני 130 שנה (הרחבה למטה). מפתיע לגלות שהוא נאמן לפרופיל אירופאי של יינות אדומים קלים מבית העולם הישן, במיוחד לאדומים של דרום עמק הרון. הדמיון באף לא יכול להיות מקרי, עם רמזים לסירה וגרנאש, ורק החמיצות הגבוהה, המתאזנת ע״י טעמי פרי עדינים מתקתקים, מסגירה את השוני. דמיון זה חושף את הניסיון הרב והחושים המסחריים של היקב, והפך את היין למוערך מאוד באירופה ובעולם המערבי. איכות היין הגבוהה זיכתה אותו בתקן VQPRD הגבוה של האיחוד האירופי זכה ובפרסים רבים למעלה משני עשורים. האיכות מתחילה בטרואר מעולה, מדרונות הר ורמיון (Vermion) הזוכים לחשיפה טובה בכיוון דרום-מזרח ומוגנים על ידי רוחות צפוניות קרות. יישון בחביות למשך שנה נעשה בעדינות המתבקשת, עם השפעה מרוסנת מאוד שלא גורעת מהרעננות הרבה. החומציות והאיזון מאפשרים ליין ללוות אנטיפסטי, בשרים קלים ואפילו שוקולד מריר; ובכלל זהו יין קולינרי בעיקרו, אלא אם אתם חובבי עמק הרון מושבעים ומתענגים על הסנפת ניחוחות פרי נעימים. צבעו ארגמן כהה חצי-שקוף. האף ארומטי עם ניחוח דומיננטי ומשכר של פטל שחור רענן ונעים עם רבדים עדינים של אדמה רטובה, וניל ועץ קלוי, פלפל ופרחוניות. החיך בעל גוף קל, חמצמץ ומרענן, עם סיומת מעט מלוחה ומתמשכת. יין נגיש ומהנה ששווה לאתר על מדפי הדיוטי פרי כשאתם חוזרים מביקור ביוון.

מאחורי היין: יקב בוטארי החל את דרכו בשנת 1879 בנאוסה, אזור שנחשב לחלק ממקדוניה ההיסטורית ושוכן 100 קילומטרים מערבית לסלוניקי שבצפון יוון. הקבוצה מונה היום שישה יקבים באזורים שונים ביוון: נאוסה, פלופנזים, סנטוריני, כרתים, גומניסה, אטיקה, וכן יקב באזור לנגדוק שבדרום צרפת.

תגיות נפוצות  : 
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים