Mas Martinet Menut 2014

Mas Martinet Menut 2014

[icon_list style="star"]

  • יקב: Mas Martinet (פריורט, ספרד)
  • בתמצית: אדום מפריורט בגרסה מודרנית יחסית, נגיש ונעים, קולינרי ומהנה
  • הרכב זני: 40% גרנאש, 20% קריניאן, 30% סירה, 10% מרלו
  • אלכוהול: 15%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה
  • מחיר מומלץ: 90₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… אוכל קל, סביצ׳ה, מגוון בשרים, פסטה ברוטב בולונז. מהנה גם לבדו [/icon_list]

אזור פריורט, הידוע ביינותיו האפלים, המורכבים והחידתיים, זוכה לגרסה מודרנית ונגישה יותר; יקב מאס מרטינט המצוין יודע להפיק פריורטים אפלים והחליט כנראה לקרוץ גם לקהל פחות הרפתקן. אין זכר לנוקשות הקלאסית לאזור, והגרנאש המעט אפל מרוכך ע״י זנים משלימים הגדלים באזור. האדמתיות של פריורט הנקראת ״ליקורלה״ (Llicorella, הרחבה למטה) מרוסנת כאן ומוסיפה בישום נעים לגווני פרי מתקתק המקבלים את רוב הבמה. היין זורם וטעים עם קורטוב של עניין וילווה בקלות מאכלים רבים, ממאכלי דגים ובשר קלים ככבדים, ועד תבשילי עדשים ואוכל איטלקי. צבעו ארגמן כהה. באף פרי רענן ומינרליות בעלת נימים אפלים, פטל אדום, מרווה ומנטה, שוקולד, יוד, תפוח מהמרלו ומליחות עדינה. החיך רענן עם חומציות וטאנים נעימים, עם האופי המיוחד מהאף, והכל ממשיך בסיומת נעימה וארוכה. יופי של יין ומומלץ לחובבי אדומים ומתחילים בפריורט.

מאחורי היין: אזור היין פריורט נמצא במערב קטלוניה, המחוז הספרדי הצפון-מזרחי הגובל בצרפת וידוע ביינותיו המעולים והייחודיים. זהו אזור הררי ומאתגר לגידול ענבי יין אשר החל כבר בימי הרומאים; היבול נמוך והבציר ידני ומפרך. גרנאש הוא הזן המסורתי העיקרי המצוי גם בכל יינות האזו, ולצדו קריניאן וסירה, קברנה ומרלו הגדלים כזנים משלימים. יינות פריורט מציעים לרוב מורכבות ומסתורין חמקמקים; רובם שומרים על האופי המיוחד הזה זה עד ימינו. אופיים המיוחד של היינות נשען על טרואר ייחודי המשלב צפחה שחורה וקוורץ וזכה לשם ״ליקורלה״. לצד העומק והריכוז המאפיינים את היינות ישנה גם רעננות נפלאה שמאזנת אותם. עבור חובבי עולם ישן ויינות ספרד, כמו גם חובבי יין הרפתקנים, התנסות ביינות פריורט היא בגדר חובה.

פוסטים קשורים