Emilio Moro Tempranillo 2011

Emilio Moro Tempranillo 2011

[icon_list style="star"]

  • יקב: Emilio Moro (ריברה דל דוארו, ספרד)
  • בתמצית: ספרדי מובחר, שופע ומפתה, רענן ועשוי כדי לענג, מומלץ
  • הרכב זני: 100% טמפרניו / טינטו פינו
  • אלכוהול: 13.5%
  • מחיר מומלץ: 140₪
  • יבואן: מלבק
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה וחצי לפחות לפני השתיה. ימשיך להתרכך לפחות עד 2020
  • ללגום ליד… תבשילי בשר עשירים, תבשילי פטריות, שוקולד מריר. מענג לבדו [/icon_list]

הרבה אדומים מהעולם החדש היו שמחים להיות ״אמיליו מורו״: אדום שופע פרי, נגיש ומפתה; והוא לא רק עומד במשימה זו בהצלחה, אלא מציע גם אופי ורעננות, 14.5% אלכוהול בלתי מבוטלים, כל זאת מבלי להכביד יתר על המידה. "אמיליו מורו״ מכוון לספק תמונה כללית של הטרואר ותפיסת העולם של היקב בעל אותו שם מאזור ריברה דל דוארו בספרד. היין מופק מגפנים בנות 15-25 שנה מכרמים הנטועות על שלושה סוגי קרקע שונים להוספת מורכבות וביטוי של כלל בתי הגידול של היקב. לצד יקבים מעולים אחרים מהאזור (פסקרה, וגה סיציליה), לטעמי אמיליו מורו מציד צד רך יותר. היין בטעימה כבר בן 6, בשל וזמין לשתיה, מפתה ועשיר, מורכב, מהנה לשתייה, עמוק ורענן, בעל נשמה, מענג ברכות שבו. הפרי מרוכז ביותר, מציג בשלות טובה, ויחד עם זאת היין מציע חומציות רעננה המשתלבת היטב במבנה הטעמים, איזון טוב שהושג בעשייה טובה. הוא ילווה בקלות יתרה מגוון בשרים ודגים, מאכלים ארציים כמו פטריות ממולאות או פשטידות, גבינות קשות מיושנות ותבשילי קדרה. צבעו ארגמן סגלגל אטום. האף מפתה, עשיר ועמוק, מתחיל בפטל שחור ואחר כך ליקוריץ, קפה, זיתים שחורים, ירקרקות, יוד ורמזים לעשבים מלוחים, שוקולד מריר ואדמה רטובה. החיך מתקתק-חמצמץ, בעל גוף מלא, מעט אפל, עם מרירות עדינה, משחרר טעמים ארוכים ומורכבות באיטיות ומבלי להכביד, וכל הטוב הזה ממשיך בסיומת ארוכה ארוכה. ספרדי נגיש ומעולה שידבר אל כל חובבי האדומים, מומלץ.

פוסטים קשורים