Pasqua Montepulciano D'abruzzo 2016

Pasqua Montepulciano D'abruzzo 2016

[icon_list style="star"]

  • יקב: Pasqua (אברוצו, איטליה)
  • בתמצית: איטלקי צנוע בסגנון עולם חדש דווקא, מרענן ועשוי היטב, מומלץ ליום יום
  • הרכב זני: 100% מונטפולצ׳יאנו
  • הרכב קרקע: חמר גירי
  • אלכוהול: 12.5%
  • חשוב לדעת: ניתן לשתות צונן בעונות החמות
  • מחיר מומלץ: 45₪
  • יבואן: הגפן פלאם
  • ללגום ליד… פסטות על בסיס עגבניות, פיצות, אוכל קל מגוון, טונה צרובה [/icon_list]

יקב פסקואה, המפיק יינות מוצלחים בכמה אזורים שונים באיטליה, הלך רחוק מהמסורת עם המונטופולצ׳יאנו ד׳אברוצו (Montepulciano Dabruzzo) שלו. האדום הפופולרי שנקרא על שם הענב הנפוץ ואזור הגידול הממוקם מזרחית לרומא הוא יין צנוע לרוב ואחד המובילים בייצוא האיטלקי. כאן הוא עבר ״התאמה״ וליטוש תחת סגנון שאינו קשור כלל לייננות איטלקית. זאת אומרת, הוא עומד בתקן DOC הרשמי, אבל זהו יין בתחפושת צ׳יליאנית או דרום אפריקאית מובהקת: במקום שפע אדמה מהסגנון המסורתי תקבלו כאן מאפיינים חדים וישירים, ״ענייניים״ ולא מסתוריים כלל. עולם חדש נטול עקבות של מסורת ישנה. ככזה הוא קצת מפתיע בתחילה – הוא אפילו מצויד בפקק הברגה כמו היינות שאליהם הוא התחפש – אבל ניחן באופי משלו ומביא לידי ביטוי את הזן שממנו הוא מופק. הוא ניחן בריכוז טעמים רענן וחד, ללא שמץ של כבדות, וקורטוב מורכבות מבורך. זהו יין ליום יום ומגוון מאכלים רחב, שיתאים מאוד לפסטות על בסיס עגבניות, אנטי פסטי מתובל ופיצה על שלל צורותיה. צבעו ארגמן חצי שקוף. האף רענן חמצמץ (החומציות ממש עולה אל הנחירים), עם ניחוחות פטל אדום, עשבים ירוקים ומוקה ברקע. החיך חמצמץ וישיר, מרוכז ורענן מאוד – שילוב נהדר שמוצאים ביינות צ׳יליאניים טובים בטווח מחיר דומה. אדום מוצלח לשתייה בשגרה ומעט מעבר לכך.

מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים