Vidal-Fleury Côtes du Rhône 2013

Vidal-Fleury Côtes du Rhône 2013

[icon_list style="star"]

  • יקב: Vidal-Fleury (עמק הרון, צרפת)
  • בתמצית: קוט דה רון הארדקור, מרוכז ורענן, מלא עוצמה ואופי, מומלץ לחובבי עולם ישן
  • הרכב זני: 65% גרנאש, 20% סירה, 10% מורבד, 5% קריניאן
  • הרכב קרקע: אדמת חמר חולית עם חלוקי נחל
  • אלכוהול: 14%
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • יבואן: הכרם
  • חשוב לדעת: לאוורר היטב שעה לפחות לפני השתיה. יסחוב לפחות עד 2020 בתנאים טובים.
  • ללגום ליד… הכל כנראה: בשרים, דגים, נקניקים, גבינות קשות. מהנה גם לבדו [/icon_list]

בין יינות קוט דה רון ניתן למצוא נציגים מנומסים יותר (שפוטייה וגיגל, למשל) וכאלה שלא מפחדים להיות בוטים יותר – על הקבוצה השניה נמנה זה מבית וידאל-פלרי. כזה מיץ אדמה לא זכור לי בקוט דה רון, האפלסיון בדרום עמק הרון שניחן באקלים ים תיכוני יותר מהחלק הצפוני והוא אחד הסמלים הנפוצים של אזור היין כולו. זהו יין רב הבעה שדורש בהתאם אוורור ממושך וניחן גם ביכולת התיישנות מסוימת. הסגנון הוא עולם ישן מובהק, עם ניחוחות אופייניים לסירה מדרום עמק הרון, שמץ חלב שמוסיף רכות של יין מעולה. גם חובבי סירה מהעולם הישן יקבלו כאן את מבוקשם. ריכוז הטעמים והרעננות החיה ילוו מגוון רחב מאוד של מאכלים, מארוחות קלות, דרך בשרים קלים ודגים ועד סטייקים דשנים; היין מהנה לשתייה גם לבדו. צבעו ארגמן סגלגל. האף רענן ועמוק, גרגור יער רעננים, ירקרקות ועשבוניות, אבן שחורה, נימים של חלב, מאוזן ונעים. החיך מרוכז עם מבנה נהדר, גוף בינוני ושופע טעם, מרירות ואדמתיות מוסיפות עומק, הרבבה טאנים שמשתלבים ברעננות טובה, סיומת ארוכה ארוכה. אדום חובה לחובבי עולם ישן.

תגיות נפוצות  : 
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים