Cesari Amarone Classico 2011

Cesari Amarone Classico 2011

[icon_list style="star"]

  • יקב: Cesari (ולפוליצ׳לה, ונטו, איטליה)
  • בתמצית: אמרונה טעים ונגיש, רענן ומאוזן, שמציע שתייה טובה ונעימה מאוד. מומלץ
  • הרכב זני: 75% קורבינה, 20% רונדינלה, 5% רוסיניולה ונגררה
  • הרכב קרקע: סלע גיר (Fumane), סלע בזלתי (Marano), טיט בוצי (Negrar), קרקע גירית (סנט׳אמברוג׳יו) ואדמת סחף (San Pietro in Cariano)
  • אלכוהול: 15%
  • חשוב לדעת: כדאי לאוורר מעט לפני השתיה. יסחוב 10 שנים לפחות משנת הבציר.
  • מחיר מומלץ: 250₪
  • יבואן: אנוטקה
  • ללגום ליד… מאוכל קל ודגים ועד פסטות ובשרים על האש. מהנה לבדו ומתאים כקינוח [/icon_list]

לֹאמרונה קלאסיקו מבית ג׳רארדו צ׳זארי ניכרת עבודה מצוינת בהפיכתו לנגיש וטעים, מהנה וקולינרי. זהו האמרונה ״הסטנדרטי״ של היקב, האח הפחות בכיר מהאמרונה המובחרים מחלקות יחידניות, והוא מדגים צד נגיש מאוד של הסגנון, צימוקי אבל לא כבד, שיכול ללוות גם ארוחה קלה מבלי להאפיל על האוכל אבל יתמודד ללא קושי גם עם הבשרים העשירים ביותר. הוא משיג זאת בעזרת חומציות עדינה ורעננה שמשתלבת במבנה מוגדר היטב לצד אדמתיות נעימה. היין בטעימה כבר בן 9, מוכן לשתייה ישר מהבקבוק ויחד עם זאת נשאר רענן וסחב 3-4 ימי שתייה לאחר הפתיחה. גילו ניכר בצבע ארגמן-חום כהה. באף פטל אדום רך, צימוק, דובדבני אמרנה, שוקולד, ירקרקות עדינה ורעננה, תיבול אקזוטי עם רמזים לציפורן ואדמה רטובה. החיך עשיר, ארוך ורענן מאוד, בעל גוף מלא, מתובל ובשל עם מרירות עדינה וריכוז שיש בו עוצמה אך אינו מכביד, חושף רבדים וטעמים בכל לגימה, עם טאנים נוכחים שמוסיפים רעננות לקראת סיומת נעימה ומלכותית. יופי של אמרונה לכל חיך כמעט, מומלץ.

מאחורי היין: אמרונה, או בשמו המלא Amarone della Valpolicella, הוא בכיר היינות האדומים באזור ולפוליצ'לה שבצפון איטליה (בסביבת העיר ורונה) ונמנה על בכירי היינות האיטלקיים. הוא נוצר בתהליך מיוחד הנקרא Appassimento שפירושו ׳ייבוש׳ ובמהלכו ענבים מובחרים הנבצרים בשלים – מסוף ספטמבר ועד תחילת אוקטובר – ואז מיובשים – פעם על מחצלות קש וכיום בארגזי פלסטיק – ומאבדים כמחצית מנפחם כך שריכוז הטעמים והסוכרים ביין עולה. בתהליך הייבוש הקליפה נלחצת אל פנים הענב ותורמת גם היא לעומק היין. לאחר מכן היינות עוברים יישון ארוך בחביות ויוצאים לשוק לאחר 5 שנים לפחות מזמן הבציר. התוצאה היא יין מרוכז שיש בו טעמים ״צימוקיים״ בשלים.
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים