La Vieille Ferme Blanc

La Vieille Ferme Blanc

הלבן מסדרת La Vieille Ferme (בצרפתית "החווה העתיקה") מבית משפחת פרין, מהגדולות בעולם היין של עמק הרון, שייך גם הוא לאפלסיון קוט דה ונטו (Cotes du Ventoux, ראו הרחבה למטה) ונותן זווית מעניינת על יינות האזור הלבנים. העניין מגיע מממסך של 4 זנים, כולל גרנאש לבן ובורבולן, החשודים המיידיים בלבני דרום הרון, וגם אוני בלאן (המוכר באיטליה כטרביאנו טוסקנו) וגם ורמנטינו שתורם לעסיסיות. היין נגיש ולא מתחנף, עם מרירות מרוסנת שנותנת לו אופי ומורכבות טובה שאפשר ליהנות ממנה בשתיה סבלנית ללא אוכל. האקלים הים-תיכוני בדרום עמק הרון ניכר בו. באף פרי עסיסי ומעט מריר, פריחה סתווית, קמומיל, עשב לימון ושרף. החיך עסיסי וארוך, עם גוף בינוני פלוס ומעט שמנוני, מרירות עדינה שסוחטת עם החומציות את בלוטות הרוק אבל לא מעיקה ומתרכזת בסיומת נעימה. מי שלא נרתעים מלבנים בעלי אמירה ימצאו כאן פנינה קטנה. צבעו קש בהיר.

מאחורי היין: אפלסיון קוט דה ונטו (Cotes du Ventoux) בדרום עמק הרון סוטה מעט מהסגנון האזורי הטיפוסי יחד עם כמה אפלסיונים סמוכים ומזכיר יותר סגנון פרובנסלי. האפלסיון נקרא על שם ההר שעל מדרונותיו שוכנים הכרמים. הוא אינו מהידועים בעמק הרון אבל כדאי לשים לב ליינות הטובים שמופקים בו שהם טעימים, מעניינים ומוצלחים לשתייה יומיומית במחיר נגיש.

  • יקב: La Vieille Ferme / Famille Perrin (עמק הרון, צרפת)
  • בתמצית: צרפתי לבן צנוע עם איכויות, סמיך ומעט מורכב, בעל אופי. מומלץ
  • זנים: בורבולן, גרנאש לבן, אוני בלאן, ורמנטינו
  • אלכוהול: 13%
  • מחיר מומלץ: 45₪
  • יבואן: שקד
  • חשוב לדעת: לשתות מצונן היטב, 10-12 מעלות
  • ללגום ליד דגים על האש, מוקפץ חריף, סלט רוקט ופרמזן. מספק עניין גם לבדו
תגיות נפוצות  : 
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים