Borsao Macabeo-Chardonnay

Borsao Macabeo-Chardonnay

לבן ספרדי לא שגרתי, נועז ומתוחכם, מעורר ודחוס, שעושה שמח בחושים וילווה בהצלחה אוכל מתובל ורענן. מומלץ
לבן שונה ועז הבעה שמספק הצצה הגונה אל חלקים מעניינים ומתפתחים בעולם היין הספרדי. הוא מגיע מאראגון (Aragón), תת-אזור של קטלוניה בצפון ספרד המתאפיין במגוון תנאי שטח וסוגי קרקע. מקבאו (Macabeo) הוא הזן הלבן הנפוץ כאן ובריוחה – שם הוא נקראה ויורה (Viura). כאן הוא נמסך עם שרדונה שתורם לו גוף ומעט מרירות שמשלימה הרבה אופי ים תיכוני, כזה שיאהב אוכל מקומי בהתאמה. יש כאן לא מעט תחכום, במיוחד עבור יין במחיר צנוע – מתחת לעזות המחוספסת מעט שוכן רובד נקי הנפוץ בלבנים טובים, והתיבול מלווה בחומציות בריאה ויציבה עם גוף שמסוגל לסחוב אותה ואחוז אלכוהול לא קטן (13.5%). האינטנסיביות הזו הופכת אותו ליין לאוכל בעיקר, אבל לא רק – כי זה יין שנועד לעורר ולעשות כיף. זה לבן לחובבי יבשים מעוררים ושמחים עם הרבה שמש בפנים. מומלץ.

רשמים:

  • צבע: קש עם שמץ של נימים אדמדמים.
  • באף: שפע ניחוחות הדרים על קליפתם, שרף אורנים, מינרליות, רמז לעגבניות מיובשות ואקציה.
  • בחיך: דחוס ומורכב, עז טעם עם חספוס ומתחת חושף ניקיון מתוחכם וגם זורם, גוף בינוני, מרווה צמאון וסוחט בעדינות את בלוטות הטעם, רעננות טובה וסיומת ארוכה.

מידע חשוב נוסף:

  • יקב: Bodegas Borsao (אראגון, קטלוניה, ספרד)
  • שנת בציר בטעימה: 2018
  • הרכב זני: שרדונה ומקבאו, כרם Tabuenca
  • הרכב קרקע: חימר אדום עם מרבצי אבן חוֹל וחצץ. החלקות בגובה 365-730 מטר
  • אלכוהול: 13.5%
  • מחיר מומלץ: 45₪
  • יבואן: שקד
  • איך שותים: מצונן היטב 12 מעלות. מומלץ לשתות רענן, עד 3 שנים משנת הבציר
  • ללגום ליד: אוכל קל מתובל וארומטי כמו דגים בעשבי תיבול, פשטידות עם גבינות עזות טעם, סלטים עם עשבי תיבול דומיננטיים
תגיות נפוצות  :  , , ,
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים