Borsao Granacha

Borsao Granacha

גרנאש ספרדי נהדר ליומיום, שמתאים כמעט לכל עונה ואירוע. מומלץ גרנאש לשתיה יומיומית הוא חיה נדירה מדי בנוף היין ובדרך כלל מגיעים מספרד, כמו במקרה זה. הוא מגיע מאראגון (Aragón), תת-אזור של קטלוניה בצפון ספרד שייצור היין בו החל במאה ה-12. האזור מתאפיין במגוון תנאי שטח וסוגי קרקע והאפלסיון הספציפי הזה שנוסד בשנת 1980 נקרא Campo de Borja. מעט טמפרניו משלים את הממסך אבל גרנאש רענן נותן כאן את הטון עם אחוז אלכוהול לא מבוטל (14.5%) ועוד מאפיינים טיפוסיים לזן. כמה נעים להיתקל באדמתיות נהדרת לצד מאפייני הפרי ביינות יומיומיים – טיפוסי לסגנונות העולם הישן. והיין לא לגמרי קליל – יש כאן מורכבות שמוסיפה הרבה עניין טוב, רק האלכוהול קצת מכביד את השתייה ומבקש בשר שומני על האש לצידו או אוכל מאזן אחר. הרעננות והפרי המתקתק ילוו בהצלחה מאכלים רבים. במחירו האטרקטיבי הוא עוד יותר מומלץ.

רשמים:

  • צבע: ארגמן עם נימים סגלגלים.
  • באף: פטל רענן מתפרץ ופרחוני, מתחת עולים אדמתיות עדינה, ליקר דובדבנים וליקוריץ.
  • בחיך: גוף בינוני, פרי מתקתק טעים עם חומציות נושכת קלות בקצוות וסיומת ארוכה.

מידע חשוב נוסף:

  • יקב: Bodegas Borsao (אראגון, קטלוניה, ספרד)
  • שנת בציר בטעימה: 2018
  • הרכב זני: גרנאש בתוספת מעט טמפרניו, גפנים בנות 15-25 שנה
  • הרכב קרקע: חימר אדום עם מרבצי אבן חוֹל וחצץ
  • אלכוהול: 14.5%
  • מחיר מומלץ: 45₪
  • יבואן: שקד
  • איך שותים: מצונן קמעה 16 מעלות. מומלץ לשתות רענן, עד 3 שנים משנת הבציר.
  • ללגום ליד: בשרים על האש, פסטות רעננות, חריימה, מוקפץ אסיאתי בשרי חריף. נעים ומרענן גם לבדו.
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים