Pizarras de Otero Mencia

Pizarras de Otero Mencia

ספרדי אדום אחר, רענן ונגיש, עם פרי ושמץ אדמתיות, עשוי נהדר וקולינרי. מומלץ

אזור ריאס באיחאס בצפון-מערב ספרד אמנם ידוע באלבריניו הלבנים המעולים, שממלאים 90% משטחי הכרמים בו, אבל באזור מטופח גם זן אדום נשכח בשם מנסיה (Mencía) שכבר זכה בו להכרה בתקן מוסדר (.D.O) בתת-האזור ביירזו (Bierzo). באזור השוכן בפינה התחתונה של גליציה על שפת הים התיכון שימש מנסיה בעבר לייצור יינות דלילים ביבולים גבוהים עד שנות ה-90, אז עבר מהפכת איכות ודילול נדרש בכרמים. מרבצי צפחה (Pizarra) שבקרקע החולית תרמו ליין את שמו והם מוצאים ביטוי מרומז בתוך מבנה מאוזן ועשוי היטב. היין מרגיש מודרני עם הדים לעבר וכבוד למסורת, רענן ושופע פרי מרוכז שאינו מכביד יתר על המידה, מבטא את הטרואר המקומי היטב ללא התחכמות ויחד עם זאת מפגין ללא מאמץ יותר משמץ של מורכבות – תחשבו ״עולם ישן״ שהפך ליין צעיר ורענן. אם נדמה שהוא מתאים לצריכה ממש עם היציאה לשוק, היין בטעימה כבר בן 3 ומפגין עומק מתחת לרעננות, עם רמיזה שהוא אינו מיץ עם תוחלת חיים קצרה מאוד. הרעננות, האיזון והנגישות הופכים אותו קולינרי מאוד, אידיאלי לבשרים אדומים אבל ילווה בקלות גם מגוון פשטידות, פסטות וחריימה. מומלץ

רשמי טעימה – בציר 2017:

  • צבע: ארגמן ורדרד עמוד
  • אף: פטל רענן עמוק, קסיס, מינרליות עדינה ורמז לפרחוניות ומליחות ים.
  • חיך: ריכוז פרי נעים עם טעם של עוד, גוף בינוני, חומציות מאופקת שמתפתחת ומרווה צמאון בצידי הלשון, טאנים עדינים שמשתלבים ומובילים לסיומת פרי נעימה.

מידע חשוב נוסף:

  • יקב: Martin Codax (ריאס באיחאס, גליציה, ספרד)
  • הרכב זני: מנסיה (Mencía)
  • הרכב קרקע: אדמה חולית עשירה בגרניט וצפחה קרוב לאוקיאנוס האטלנטי, גובה 300 מטר
  • אלכוהול: 14%
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • יבואן: שקד
  • איך שותים: ישר מהבקבוק – אבל אוורור יתגמל בעומק. בקיץ מומלץ לצנן מעט 16 מעלות. נגיש עד 8 שנים משנת הבציר
  • ללגום ליד: בקר, קרפצ׳ו, ראגו עשיר. מהנה גם לבדו.
תגיות נפוצות  : 
מידע על נעם דינסטג

מטרת אתר זה וסדנת היין שאני עורך, להפוך את עולם היין והעולם שמסביבו לנגישים יותר.

פוסטים קשורים