Moulin de Gassac Guilhem Blanc

Moulin de Gassac Guilhem Blanc

בלנד לבן ייחודי מלנגדוק, עסיסי ויחד עם זאת מרוסן, נעים ורך, שיחמיא לאוכל מעודן

הלבן העדין מבית גאסאק הוא בלנד נעים וקצת שונה, ייחודי במאפייניו, עסיסי אך מרוסן, מעט אלגנטי אך גם מעט בשרני, עם שמץ תחכום. האופי המיוחד מושג בזכות שילוב זנים שהוא טיפוסי רק לאזור לנגדוק: הזנים הבינלאומיים ורמנטינו וסוביניון בלאן קיבלו מגע מקומי לאזור באמצעותו של טרט בלאן (Terret Blanc). גילהם לבן יחמיא לאוכל מעודן כמו דגים לבנים בעשבי תיבול על המחבת או בתנור, מאכלי ירקות ירוקים קשים כמו ברוקולי ואספרגוס ואפריטיף גבינות מלוחות ופירות חמצמים.

רשמי טעימה – בציר 2019: צבע קש ירקרק זהוב. אף רענן ועסיסי, שרף אורנים ואפרסק, מתחת עולים רמזים למלון כתום, פרחים וצימוק לבן. החיך רך, מריר-עסיסי ומאוד מרוסן, גוף בינוני ומעט סמיך, מורכבות נעימה ומעודנת שממשיכה בסיומת רכה. פרטים נוספים:

  • יקב: Daumas Gassac (לנגדוק, צרפת)
  • אלכוהול: 12.5%
  • הרכב זני: 40% ורמנטינו, 30% סוביניון בלאן, 30% טרט בלאן
  • הרכב קרקע: חמר ואבן גיר
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 10-12 מעלות. רענן עד 5 שנים משנת הבציר.
  • יבואן: אדום כהה
  • ללגום ליד… דגים לבנים, סושי, אספרגוס

פוסטים קשורים