פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גמלא השמורה ברוט

  • יקב: יקב רמת הגולן (רמת הגולן, ישראל)
  • בתמצית: מבעבע מקומי מוצלח, יבש מאוד, חמצמץ ומרענן, עושה כיף, במחיר נוח
  • הרכב זני: 50% פינו נואר, 50% שרדונה
  • אלכוהול: 11.5%
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 4-8 מעלות
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • ללגום ליד… אפריטיף פירות וגבינות קלות, צדפות בחמאה. מהנה גם לבדו 

יקבי רמת הגולן עשו עבודה טובה על המבעבע הזה מסדרת גמלא השמורה, שהוא מעט מחוספס ומציע הרבה כיף. הכיתוב על התוית ״יין מבעבע יבש מאוד״ מעיד כי ביין לא נשאר כמעט סוכר שיורי. זה מורגש בעיקר בסיומת ומשתלב במבנה הטוב של היין. ה״מוס״, המרקם המבעבע של היין, מעט מחוספס ומוביל לטעמי אשכולית ולימון, בתוספת מינרליות עדינה. מי שרגיל ליינות יבשים כמו סוביניון בלאן וריזלינג יבש ידע ליהנות ממנו – ומי שלא, מומלץ לנסות להתרגל לתכולת סוכר נמוכה וחמיצות מעוררת חושים. לומר על מבעבע שהוא יין טוב בפני עצמו, זו מחמאה, והברוט הרוויח אותה. הוא מתאים לכל עונה כשהוא מצונן כראוי, מהווה אפריטיף בפני עצמו ומתאים למגוון מאכלים רעננים כמו גם צדפות ברוטב קל או עשיר. הפינו נואר תרם לחומציות הנפלאה כאן והאיכות קורנת מהחיך הארוך של היין. המבעבע יוצר בשיטה המסורתית של תסיסה בבקבוק והבועות מחזיקות מעמד יפה לאורך זמן כמו שאר מאפייני החיך הטובים שלו. צבעו קש נעים. האף נעים ורענן עם בשומת פרי טובה ומאוזנת, ניחוחות תפוח ירוק, לימון ואשכולית, לואיזה ומינרליות. החיך משובב נפש עם חומציות מעוררת, מרירות ויובש שממשיכים עם מאפייני פרי טובים בסיומת ארוכה. מבעבע מקומי במחיר נוח, מומלץ לכל מי שלבנים יבשים לא מרתיעים אותו.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן