עדיין חם אבל קצת פחות, הבוקר והערב הולכים ומצטננים – תודה לאל, ישיבה בחוץ חוזרת להיות נעימה בהדרגה והיינות יכולים לקבל קצת יותר נפח, גם אם חייבים עדיין לרענן היטב. הנה 5 יינות שיתאימו כמו כפפה לימות הסתיו.
יינות לאווירת פריחת החצבים
אחד השינויים המבורכים שהתרחשו בעולם היין הישראלי הוא העמקה של החיבור למקום, לאגן הים התיכון ולאקלים המקומי, שפתחה לנו אפשרות ליהנות מכל העולמות, מיינות קלים ומרווי צימאון שבאים כמו ערכת הצלה בימות הקיץ החמים, ועד אדומים שופעים להתחמם איתם בחורף. על הדרך, יינות רוזה לא רק קיבלו מקום של כבוד אלא הפכו, כדרכם של טרנדים, לתופעה צרכנית. יש עדיין חובבי יין שיעדיפו בכל עונה את האדום המלא החביב עליהם, ויחד עם זאת קבוצה גדלה והולכת של צרכנים נפתחה לטעום ולנסות אפשרויות חדשות מהמגוון האינסופי שקיים בארץ.
באמצע – לא קל ולא כבד
בין הקליל לכבד משתרעת ביין קשת של אפשרויות, שכוללת יינות שהם גם וגם, או לא זה ולא זה – בחרו באפשרות המקובלת עליכם: לא קיציים ומלאי שמש מחד ולא כבדים כמו שמיכת חורף מאידך. היינות שנמצאים במקום טוב באמצע, שיש בהם גם מספיק נוכחות וגם מספיק משקל כדי להרגיש בבית בסתיו הישראלי, שהוא עדיין חמים – אבל גם קריר לעתים קרובות. אז אילו הם היינות הללו, שמתיישרים כלפי האמצע: הלבנים סמיכים יחסית, הרוזה לא קלים מדי והאדומים מהצד הקל יותר? הנה חמישה יינות שעושים עבודה טובה כשהחום מתחיל להפוך לקריר: