בלנד ים תיכוני מיוחד מדרום-מערב צרפת, אפל ומתובל, רענן ומרוכז. מומלץ לחובבי העולם הישן
יש קסם מיוחד ליינות אפלים שלא מתמסרים בקלות, וכאלה הם לרוב הבלנדים האדומים המובחרים יותר מאזור לנגדוק, שלהם שמור מדף נפרד בספריית היין. בנוסף, קשה למצוא להם מקבילה להשוואה בעולם היין שתקל על החיבור וההתייחסות אליהם, אולי קשוחים אדומים אחרים מקאהור ובנדול. פונט דה גאסאק אדום מציע אופי אפל ואדמתיות מאסכולת העולם הישן, עם פרי רענן ומורכבות שמי שאינו מורגל בהם יזדקק לגייס סבלנות לשתייה עצמה, לאוורור הגון של היין וגם ליישון בן שנתיים-שלוש משנת הבציר שיעזרו לרכך ולפתוח את היין. העירוב של זנים בורדולזיים (קברנה ומרלו) וים תיכוניים (סירה וגרנאש) מוסיף חותם ייחודי ומעניין. היין מתפתח לאורך 9-10 חודשים במיכלי נירוסטה ללא יישון בחביות ונשאר רענן וחד. זה יין לשתות לעט לבדו או לצד פסטה שחורה עם דיונון, מאכלי פטריות יער, מאכלי דגים מתובלים כדוגמת חריימה ומאכלי כבש וטלה. מומלץ לחובבי העולם הישן
רשמי טעימה – בציר 2019: צבעו ארגמן סגלגל אטום ויפה. באף פטל שחור מתובל, מתחת עשבוניות ואדמתיות, קסיס, רמז לתפוח ירוק ויוד. החיך רענן ואפל, מרוכז עם גוף בינוני, טאנים רכים ברקע ותיבול שעולה בסיומת ארוכה.
פרטים נוספים:
- יקב: Daumas Gassac (לנגדוק, צרפת)
- אלכוהול: 14%
- הרכב זני: 37% סירה, 33% קברנה סוביניון, 25% מרלו, 5% גרנאש
- הרכב קרקע: חמר ואבן חול גירית
- מחיר מומלץ: 75₪
- חשוב לדעת: לאורר שעתיים לפחות לפני השתייה, יתגמל יישון בבקבוק 2-3 שנים משנת הבציר
- ללגום ליד… פסטה שחורה עם דיונון, קרפצ׳יו בקר, חריימה, מאכלי כבש וטלה