- יקב: עַבָּיָיה (גליל מערבי, ישראל)
- בתמצית: ויונייה ישראלי רך ומיוחד שמזכיר את סגנון העולם הישן
- הרכב זני: ויונייה 100%
- אלכוהול: 11.5%
- מחיר מומלץ: 65₪
- ללגום ליד… סלטים טריים ורעננים, דגים, מנות ראשונות בתיבול קל
יש משהו קצת מכשף ביין המיוחד הזה, שדורש תשומת לב מיוחדת. דמיינו פרצוף סקרן ומעט מופתע שאומר "רגע, משהו פה שונה, לא מסתדר לי". הוא לא מזכיר אף ויונייה שטעמתי רחוק שנות אור מדוגמאות מקומיות מתוצרת הארץ. יש בו רוך ואלגנטיות של יין צרפתי (עולם ישן) אבל הניחוחות והטעמים שהוא מפיק מזכירים יותר את האקלים המקומי החם. במקום לדחוף את הענב החמוץ והדומיננטי לקיצון, היינן ריכך אותו. באף לימוניות רעננה ומינרליות רכה ונעימה, מעט עשב ירוק רענן ומדי פעם, בעיקר בהרחות הראשונות, עולה ניחוח קל ומפתיע של דגים. בחיך הוא בעל גוף בינוני שמנוני ויבש, מרענן ונעים עם רמזי לימון, ולמרות שהוא ממלא את החיך הוא אינו מכביד עליו. יופי של יין, אנומליה מקומית מפתיעה ומעוררת הערכה.
מאחורי היין: ברוב היקבים ישראליים הזן החמצמץ והחד מקבל טיפול "עולם חדש" שמבליט את העוקץ החמוץ שלו בתוספת "נגרייה" – הרבה עץ. התוצאה היא יין לבן אגרסיבי עם חמיצות לא נעימה. היין לעיל פתח את דלת הויונייה בשבילי.
תגובה אחת
מסכימה עם כל מילה. כתבת יפה 🙂