- יקב: Quinta da Pellada (דאו, פורטוגל)
- בתמצית: בלנד פורטוגזי לבן מובחר, יבש ורענן, לא שגרתי, פריך ולימוני, עמוק ושופע
- הרכב זני: 40% סרסיאל, 40% ביקאל, 20% אנקרוז׳אדו
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 80₪
- חשוב לדעת: לצנן קלות 12 מעלות
- יבואן: טשרניחובסקי 6
- ללגום ליד… מאכלי דגים, תבשילי ירקות קשים, עוף באורגנו
הבלנד הפורטוגזי הלבן הטוב הזה מגיע מאזור היין דאו (Dão) בפורטוגל ומדגים עשייה עדינה יחסית ומדוייקת של יקב קינטה דה פלאדה ואלוורו קסטרו העומד בראשו. היין מצליח לשלב חספוס מוצלח וצנוע עם איכות ומעט מורכבות. הזנים כאן הם כולם ילידיים (מקומיים ומקוריים בפורטוגל) והבלנד הים תיכוני הזה מזכיר לבנים מקבילים מסרדיניה, סיציליה, יוון וספרד עם מליחות ים מעודנת וחיך יבש ומרענן. היין ילווה היטב מאכלי דגים, פסטה פרימוורה, תבשילי ירקות חמצמצים אחרים ויתאים גם כאפריטיף קיצי. העידון והמורכבות ביין מבקשים צינון מועט בלבד ולא מקורר מדי. צבעו זהוב ירקרק. האף חמצמץ ומורכב, עשיר ומעודן מעט, עם ניחוחות לימון ואשכולית, מינרליות ומליחות עדינות, רמז לקישוא (לא להיבהל) ונימים של אננס ובננה. החיך עגול ועשיר, בעל גוף בינוני עד מלא, פריך מעט עם סיומת ארוכה. מומלץ לחובבי לבנים מתקדמים.
מאחורי היין: אלוורו קסטרו הוא איש יין מוערך בפורטוגל ונצר לאילן יוחסין עתיק מהמאה ה-16 באזור דאו, אחד מ-29 אזורי היין במדינה הממוקם בצפון-מרכזה, מדרום לאזור היין דואורו הידוע הרבה יותר. לכן מפתיע לגלות שעד שנות ה-80 של המאה הקודמת היה מהנדס אזרחי, עד שקיבל לידיו את ניהול שני יקבי המשפחה, קינטה דה פלאדה וסאס (Saes) והחל לקדם את סגנונו המעודן והלא מתפשר. יחד עם בתו מריה, מפיק קסטרו יינות מזנים מקומיים שאחוז האלכוהול בהם אינו עולה על 13.5 ואופיים מעודן יחסית ליינות פורטוגל העשירים לרוב.