- יקב: Borja Pérez Viticultor – אזור יין D.O. Ycoden-Daute-Isora, טנריף
- בתמצית: אדום זני אותנטי מטנריף, ייחודי ומאוד שונה, מגובש ועשוי היטב. מומלץ להרפתקנים
- הרכב זני: ליסטן נגרו
- הרכב קרקע: אפר ואדמה וולקנית
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר משוער: 115₪
- חשוב לדעת: יין עם ארומות לא שגרתיות, שאפשר לאוורר שעתיים כדי לרכך. יתיישן עשור לפחות מהבציר
- ללגום ליד… נקניקים, ריזוטו פטריות, צלעות טלה, גבינות מיושנות
בורחה פרז הוא נצר למשפחת כורמים בטנריף, גדול האיים הקנריים שממערב למרוקו בצפון אפריקה. אחרי קריירה כמכונאי מכוניות מרוץ, הוא חזר אל העסק המשפחתי ולקח את המושכות כדי ליצור משהו חדש–ישן. ראשית הוא שיקם את הכרמים הנטועות בגפנים טרום–פילוקסרה של זנים מקומיים בחלק הצפון מערבי של האי, והפך אותם לכרמים אורגניים. הכרמים משתרעים מול חופי האטלנטי במנעד גבהים מ-800 ועד 1400 מטר, על קרקע וולקנית עשירה באפר. מינימום התערבות אצל בורחה פירושו תוספת ביסולפיט מינימלית בתהליך הביקבוק. הזנים תוססים בנירוסטה ועוברים הבגרה למשך שנה בחביות צרפתיות בשימוש שלישי. הזן במקרה זה הוא ליסטן נגרו האנדמי לקנריים. הטרואר הלא שגרתי יוצר מאפיינים אפלים ביין, שיש בו משהו קיצוני ומעודן בו זמנית. הצבע החום של היין בגיל 5 מזכיר זנים אהובים כמו נביולו וטמפרניו, ושווה ליישן את היין הזה, שהחומצה תשמור עליו לפחות עוד 5 שנים. בהחלט יין שדורש התרגלות מסוימת, ושווה מאוד את המאמץ.
רשמי טעימה, בציר 2018 – ינואר 2024: יש כאן השפעות אסתטיות של בורגון ואתנה מסיציליה, עם גוף קל עד בינוני, חומציות גבוהה, טאנים רכים ושלל ארומות וטעמים "פאנקיים" שמתחברים לחומציות: גופרית וברזל שנרגעים מעט אחרי אוורור, קליפת תפוז תוססת (תחמיץ) דומיננטית, דובדבנים חמצמצים, אשכולית אדומה, אקפליטוס, ירקרקות ומינרליות מעושנת עדינה מאחור. חומציות וטאנין עוטפים את כל המאפיינים הלא שגרתיים האלה בחיך ויוצרים מבנה הרמוני וברור.