- יקב: Billaud-Simon (בורגון, צרפת)
- בתמצית: שבלי עילי, מורכב ואלגנטי, עדין ועשיר, נפלא. מומלץ לחובבי לבן מתקדמים
- אלכוהול: 12.5%
- הרכב זני: שרדונה
- מחיר מומלץ: 170₪
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 10-12 מעלות
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… תבשילי דגים ופירות ים עשירים, אנטיפסטי ומאזטים. מהווה ארוחה בפני עצמו
השבלי הזה בדרגת פרמייר קרו המובחרת, אחת מתחת גראן-קרו הגבוהה ביותר, מספק חוויית שתיה מיוחדת ומלאת ניואנסים, כזו שיינות לבנים גדולים מסוגלים להציע. יינות שבלי מבית ביו-סימון המצוין מאופיינים באיפוק מסוים שמרגיש מרוסן לעומת יינות שרדונה ״מתפוצצים״ באף ובחיך עקב הימנעות מיישון בחביות ברוב המקרים. גם השבלי המופלא והמורכב הזה שומר על אלגנטיות והרמוניה, ועם זאת הוא מורכב ועשיר. צבעו זהוב עם נימה ירקרקה. האף מורכב ומהמם, רענן, עם רבדים של אגס, מינרליות, הדרים ומלון. החיך מהמם גם הוא עם גוף מלא ועושר שסוחט את החיך ועדיין אלגנטי להפליא, חמצמץ וממשיך את מאפייני האף עם סיומת ארוכה. זהו שבלי מובחר ומומלץ לחובבי לבנים מתקדמים.
מאחורי היין: ״מונטה דה טונרה״ נחשבת כאחת מחלקות הכרם הטובות בכל האפלסיון, זאת אומרת תת-אזור היין שבלי כולו. יקב ביו-סימון הוקם בשנת 1815 לאחר חזרתו של שארל לואי נואל ביו, המייסד, מהשתתפות במלחמות נפוליאון. הוא שתל כרמי שרדונה על אדמות המשפחה, אשר התרחבו עם נישואי קרובו ז׳אן ביו עם רנה סימון בשנת 1930, אז גם ״התרחב״ שם היקב. בשנת 1991 חזר ברנרד ביו אל היקב לאחר קריירה מצליחה כיועץ תקשורת מתוך כוונה לטפח את היקב ולייצר יינות שבלי מעודנים ונאמנים למסורת היין המפוארת של האזור. למרות ההשקעה והשימוש בציוד התססה מודרני בעשיית היין, היקב מקפיד להשתמש בשמרי בר טבעיים ללא הוספת שמרים חיצוניים, גם בתסיסה המלולקטית, ושימוש מינימאלי בחביות ליישון היין – רק שניים מיינות היקב בדרגת גראן-קרו מיושנים בחביות.