- יקב: Louis Jado (בורגון, צרפת)
- בתמצית: בורגון חמצמץ בדרגת אמצע שמבטא מאפייני פינו נואר טיפוסיים, פרחוני ומבושם, נעים
- אלכוהול: 13%
- הרכב זני: 100% פינו נואר
- מחיר מומלץ: 130₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה וחצי לפני השתיה. רצוי לצנן קלות בקיץ 16 מעלות. ישתבח לפחות עד 2015.
- יבואן: דרך היין \ שקד
- ללגום ליד… פסטות רעננות, מאכלי עוף ובשרים קלים, גבינות קשות
לואי ז׳אדו הוא יקב ותיק מבורגון עם מגוון רחב של יינות מחלקים שונים באזור היין הזה, כל אחד מהם מקוטלג היטב לפי איכות החלקה תחת חוקי עולם ישן ותיקים עוד יותר. הפינו נואר הזה, נקרא בכחוס על שם אל היין (הידוע יותר בשם דיוניסוס) המופיע בלוגו של היקב, מבוסס על כרמים בשני תתי אזורים שונים – קוט שאלונז וקוט ד׳אור ומציג ניסיון מוצלח ליצור דרגת אמצע נוספת בין היינות הפשוטים והמובחרים של היקב. הוא מציע מאפיינים בורגוניים טיפוסיים לזן ומעט חמקמק באיכויות שלו: עם חמיצות שנמצאת על הצד הגבוה של הסקאלה לקח לי יומיים להעריך את מה שמקיף אותה: מעט עידון ורוך שהופכים אותו לנעים, גם אם לא מורכב ממש, ומעט ״קצוות פתוחים״ מיסתוריים של עולם ישן שנותנים לו טעם של עוד. הקפידו לאוורר את הבורגון הקטן הזה היטב למשך שעה וחצי או יותר והוא יגמול לכם על הסבלנות. הוא פשוט נהדר עם גבינות קשות וחצי קשות כמו קממבר, קשקבל, גאודה, גרויאר ודומותיהן בעומק וברעננות. צבעו ארגמן חום שקוף. האף מבושם ונעים, מורכב מעט עם ניחוחות פטל אדום, מי ורדים, מעט פלפל ומרווה וגם רמז לתפוח ירוק. החיך טאני וחמצמץ, מעט מעודן ומתקתק בסיומת מלאה וארוכה יחסית. פינו נואר נחמד מאוד מבורגון שמיועד למתחילים פלוס.