- יקב: Domaine Yves Boyer-Martenot – בורגון, צרפת
- בתמצית: בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ
- הרכב זני: שרדונה
- הרכב קרקע: גיר וחרסית
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 170
- חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות. יעמיק עד 7 שנים משנת הבציר
- ללגום ליד… דג לבן ברוטב לבן עשיר, גבינות קשות מיושנות, מהנה בקלות לבדו
זה המפגש השני עם לבן של בוייר מרטנו – הראשון היה אליגוטה, כנראה הטוב ביותר ששתיתי – והבורגון הלבן הזה ממשיך את הרף. זה לא סתם ״בורגון שרדונה״, אלא יין שמופק מחלקות באזור מרסו, בתקן ״קוט ד׳אור״ מעט גבוה יותר, ומשקפות משהו מהאפלסיון המובחר של האזור. שרדונה הוא חומר ביד היוצר, שלעתים קרובות מדי הופך כבד ומסורבל, ולכן נעים לפגוש אותו אלגנטי ומעניין, מרחף ובה בעת עשיר בתחושה, תוצאה של יד טובה ביקב. הכל כאן מעודן אבל נוכח, כולל השימוש בעץ שמורגש ומשתלב ברכות הכללית. זה לא וילאז׳ אבל בכל זאת קוט ד׳אור, בורגון אזורי שעולה גבוה בתוך הקטגוריה. לחטוף כל לבן של היקב הזה.
רשמי טעימה – בציר 2019 (נטעם 2024): צבע לימון מוזהב. באף גרידת לימון ותפוז אלגנטית ועסיסית, תירס מתוק בחמאה שמקבלים בהשרייה ארוכה על המשקעים, מינרליות עם שמץ פלינט, פריחה כתומה שעם קצת גיל מרגישה כמעט כמו משמש מיובש. בחיך הוא מדויק באותה מידה, חמאתי עם ריכוז עדין וסיומת רכה ולא כבדה.