דילוג לתוכן
פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות

Brunello di Montalcino "Pian della Vigne" 2005

  • יקב: Antinori (טוסקנה, איטליה)
  • בתמצית: ברונלו מהוקצע ומרשים, רב-רבדים ומאוזן, טעים ומרגש, מומלץ
  • זנים: 100% סנג׳יובזה
  • אלכוהול: 14%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעתיים לפני השתייה. מומלץ לאוורר בדקנטר
  • מחיר מומלץ: 235₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… בשרים איכותיים, תבשילי קדירה איכותיים, פסטות מורכבות. ייענג לבדו

הברונלו של אנטינורי הוא יצירת מופת מרגשת, שמצדיק גם את התווית השחורה היומרנית על הבקבוק וגם את שם בית היין הדגול שהוא נושא. למרות אפלוליותו הטיפוסית ומורכבותו רחבת היריעה, היין טעים ונגיש – יחסית לברונלו מורכב כל כך, לא יין למתחילים אבל יעניין וירגש שותים מתקדמים וחובבי יינות טוסקניים בפרט. האף והחיך עשירים ומלאים במאפיינים שונים ורבדים של טעם וריח. צבעו ארגמן חום עדין ועמוק. באף  פרחוניות בשלה ומורכבת עם שזיפים מיובשים ודבלים והרבה ירקרקות של טחב, מתחתם עשבי תיבול ים תיכוניים עדינים כאורגנו ומרווה ובסוף מעט אשכולית אדומה. בחיך נקטר משגע ומורכב, בעל גוף בינוני, ממשיך את האף המורכב עם שפע טאנים נושכים שנדבקים לחיך יחד עם חמצמצות ומרירות שמשתלבות היטב בחוויה, עד הסיומת המתקתקה ומורכבת. זהו יין מורכב ועשיר, עשוי למופת, מיוחד ומהנה, ברונלו מנצח. היין הזה גם מסמל את גדולתו של בית היין המדהים אנטינורי, אשר מפעיל ומנווט עשרות יקבים מצפון ועד דרום איטליה וגם באזורי היין המובילים של העולם החדש, וכל אחד מהם מפיק יינות פנטסטיים, ועל כן ראוי להערכה רבה מאוד.

מאחורי היין: ברונלו די מונטלצ׳ינו הוא בכיר יינות טוסקנה. הוא הפך ברבות השנים לאחד היינות האיטלקיים הידועים בעולם ותפס מקום של כבוד לצד שאר ״היינות הגדולים״ של איטליה, ובצדק רב. היין מיוצר מענבים מובחרים בלבד ותהליך היישון הסופי שלו נמשך שלוש שנים לפחות. לנציגיו הבולטים, כמו זה שנסקר לעיל, יש את כל המאפיינים של יין איטלקי גדול: עושר ומורכבות שמתחברים ביד אמן למקשה אחת מאוזנת שמספקת הרבה עניין ומסבה עונג מיוחד. בעיר מונטלצ׳ינו מיוצרים יינות החל מהמאה ה-14 ויינות אלה זכו במאה ה-18 לאזכור כבכירי יינות טוסקנה והנדירים שבהם, עקב ייצור לא שכיח בשנות בציר מעולות בלבד אשר התרחש לעתים בהפרשים של עשרות שנים. הצבע החום והעדין של ענבי יין זה נתן לו את שמו Brunello, ורק באמצע המאה ה-19 נקבע כי אילו למעשה ענבי סנג׳יובזה האופייניים לאזור, אשר מהם גם מיוצרים יינות קיאנטי ומעורבבים ביינות איטלקיים רבים.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

מתיאו קורג׳ה לה מרנה גריג׳ה - בלוג הפיינשמקר

Matteo Corragia Le Marne Grigie

בלנד עילי מפיימונטה של זנים בורדולזיים דווקא, שופע ועמוק, מרשים. מומלץ

רואנייה דולצ׳טו ד׳אלבה - בלוג הפיינשמקר

Roagna Dolcetto d'Alba

דולצ׳טו ששובר את מוסכמות הזן ומסגרות האיכות המוכרות, הדוק, אנרגטי ומושך

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום 😎

הגיל שלך הוא 18 ומעלה, כן?