- יקב: Ca' del Baio – פיימונטה, איטליה
- בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים
- הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים 2007-2008
- הרכב קרקע: חוואר גירי-חרסיתי כחלחל
- אלכוהול: 14.5%
- מחיר מומלץ: 85₪
- חשוב לדעת: לאוורר כשעה לפני השתיה, לצנן מעט 16 מעלות, לשתות 2019-25
- ללגום ליד… פסטה ברוטב ראגו, צלי כבש, סטייק. מהנה גם לבדו
לאנגה נביולו הוא הפתרון של יקבי פיימונטה לנטיעות הצעירות של כרמים עם גפנים שלא התבגרו דיין כדי להניב את הפרי הדרוש להפקת ברולו או ברברסקו. זה ממש אוקסימורון: להפיק מאותן גפנים, שפריין הופך ליינות איקוניים שדורשים יישון ממושך, יין צעיר לשתייה מוקדמת. הסגנון הוא לרוב בהתאם, נביולו צעיר, טאני וחמצמץ יותר, ומוכן לצאת לשוק לרוב אחרי שנתיים, בזמן שהתותחים הכבדים מתיישנים ביקב. אצל קא׳ דל באיו מצאו פתרון אפילו פרקטי יותר: גרסה צעירה ממש והדוקה, בסגנון יותר מודרני ובעלות נגישה יותר. זה למעשה מופע שונה של הקטגוריה והזן, שמוותר מראש על מראית של ״בייבי ברולו״, יין שרואה נירוסטה בלבד. הבקבוק הספציפי הזה בן שנתיים והוא עדיין צעיר, אבל כבר עכשיו מתגלה בו עוצמה מרוסנת, בשומת פרחונית ופרי מפתיעים בנגישותם. יש כאן חספוס מסוים, אבל ההישג יפה – נביולו צעיר שאפשר ליהנות ממנו בחלון זמן קצר מאוד באופן יחסי. יש כאן לא מעט אלכוהול שמוסיף מעט גוף, והחספוס משתלב בעוצמות המדודות של הפרי הצעיר. היין נעים לשתייה כמו שהוא, אבל ילווה בשרים קלים ומאכלים צמחוניים עם טעמי אוממי. אפשר אפילו לחכות איתו שנה-שנתיים כדי לעגל את החספוס.