- יקב: כרמל מזרחי (ישראל)
- בתמצית: קברנה ישראלי טרוארי, עשיר ומורכב, מיוחד, נושק לסגנון עולם ישן. מומלץ
- הרכב זני: 100% קברנה סוביניון (כרם קאיומי, גליל עליון)
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 130₪
- חשוב לדעת: חובה לאוורר שלוש שעות לפני השתיה. שתו עכשיו עד 2017.
- ללגום ליד… רוסטביף מתובל, מאכלי בשר איכותיים, תבשיל דגים, שוקולד מריר
אמרו לי כבר שבציר 2007 הוא מהטובים שידע הקברנה מכרם קאיומי, אבל לא תיארתי לעצמי שהוא יזדקק לשלוש שעות פתיחה, יהיה כל כך רענן ועמוק, ויזכיר לי באופיו – וגם מעט באיכותו – יינות איכות מספרד ופורטוגל. זהו אחד היינות הישראלים הטובים שטעמתי והוא יוכל לספק שותים מתקדמים ותובעניים וגם ישתלב היטב עם מגוון מאכלים. היין מבציר 2007 כבר בן שבע ביום הטעימה והוא רך אבל צעיר ברוחו – ויעיד על כך צבע שולי היין הורדרד – שופע חומציות דומיננטית ומרעננת שנושאת את אופיו המיוחד ומאפשרת לו להתיישן בנוחות עשור או יותר. החמיצות הרעננה הזו מתאימה כמו כפפה לאוכל וללגימה בעונות חמות, כמו אחוז האלכוהול השפוי שאינו מכביד גם הוא, אבל היין הסמיך והמורכב יחמם לבבות גם בחורף. זהו יין מכאן, שמשקף טרואר ישראלי, עם מאפייני עשבי תיבול שגדלים בר באזורנו, וכל אלה בצירוף האיכות הגבוהה מחממים את הלב ומעוררים גאווה קטנה. צבעו ארגמן כהה ומרשים, על גבול השחור. אחרי שהיין התאוורר היטב למשך מספר שעות, נחשפת המורכבות באף עם רבדים של פטל אדום חמצמץ ומתחתיו פירות יער שחורים שהשתחררו בהדרגה, מרווה וצמחי תבלין מדבריים, ולבסוף עומק אפל מעט עם רמזים של קפה, מנטה, זפת וחלביות עדינה. החיך רך ועגול עם חמיצות דומיננטית וכל מאפייני האף בתוספת מרירות טובה שממשיכה בסיומת עם טאנים רכים ורעננים. זהו יין מרשים ומיוחד שחובבים מתקדמים יעריכו במיוחד, כמו גם חובבי יין שאוהבים את האקלים וצמחי התבלין המקומיים, אבל גם לחובבי יינות ספרד ופורטוגל יש כאן מה לחפש. מומלץ.
תגובה אחת
קאיומי מפיק יינות מצויינים!