- יקב: Quinta de Aveleda / Casal Garcia (דואורו, פורטוגל)
- בתמצית: פורטוגזי מצטיין ליום יום ולמעלה מזה, מרוכז וחמצמץ, מורכב ומלוטש. מומלץ בחום
- הרכב זני: טוריגה נסיונל, טינטה רוריז, טינטה פרנקה, טינטה ברוקה
- הרכב קרקע: צפחה
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 45₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה. שתו עד 6 שנים אחרי שנת הבציר
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… סלטים מתובלים, תבשילי דגים, בשרים מעושנים, שוקולד מריר. מהנה גם לבדו
הפורטוגלי האדום הזה הופך בקלות לאחד הטובים בקטגוריה שלו. אי אפשר לבקש יותר עומק, מורכבות, דיוק ואופי במחיר כל כך צנוע. הוא מהווה גרסה עדכנית של יין פורטוגלי למהדרין מהעולם הישן: ריכוז טעמים עסיסי ומפתה, אופי מובחן בעל צדדים אפלים, חומציות מרעננת ונוכחת, פרי משתלב באדמתיות ומינרליות. כל אלה הופכים אותו למלווה קולינרי מצוין למאכלי דגים וגם בשר, אבל גם לאוכל קל כמו סלטים חמים, אפילו מוקפץ אסיאתי חריף ישתדרג בזכותו. צבעו ארגמן ורדרד עמוק ואטום כמעט. אחרי איוורור ממושך האף מהמם ומפתה, מתחיל בגרגרי יער המשתלבים בליקוריץ ומתחת יוד, עשבים מלוחים, אבן כהה (צפחה), תיבול אקזוטי ורמז לרימון. החיך רענן ומרוכז עם חומציות מעוררת המשתלבת במבנה חד ומרוכז דיו כדי לסחוב אותה, עם התפתחות כל המורכבויות בחיך ארוך בעל סיומת עדינה ומתמשכת החושפת את מאפייני הרימון. פנומן פורטוגלי קטן של עמוק הדואורו, המומלץ בחום ובמיוחד לחובבי יינות פורטוגל ועולם ישן.
מאחורי היין: בסיפורו של יקב קינטה דה אבלדה (Quinta de Aveleda) שזור ביקור של אנולוג (מומחה לתורת הגפן) צרפתי בשנת 1939, אשר התאהב בכרמים והצליח להשתלב כשותף ביקב עם הבטחה לשפר את איכות היין. הפרט ההיסטורי הזה אולי קשור להד מסוים של דרום עמק הרון ביין שנסקר לעיל (מזכיר במשהו את יינות קוט דה ונטו – Ventoux