- יקב: Castellani (פוליה, איטליה)
- בתמצית: אדום קטן ונהדר מדרום איטליה, מומלץ במיוחד לחובבי עולם ישן ואדומים רכים
- הרכב זני: 100% פרימיטיבו (זינפנדל)
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 45₪
- יבואן: הגפן-פלאם
- חשוב לדעת: יש לאוורר שעתיים לפני השתיה כדי להפיק את המירב מהיין
- ללגום ליד… בשרים ברוטב מתקתק, סלמון מקורמל. מהנה ספונטנית לבדו
קל מדי לתייג בטעות את היין הצנוע והנהדר הזה מדרום איטליה כגנרי, עם מאפייני פירות היער השחורים המתקתקים השכיחים בכל כך הרבה יינות אדומים. אם רק תאווררו אותו שעתיים או יותר – דרישה שנראית מעט מוגזמת מיין צנוע – תקבלו פנומן קטן עם מבנה מגובש ומעט מורכבות, כולל נימי האדמה, המרירות העדינה והרוך האופייניים לזן. נגרואמארו (Negroamaro) משגשג בחום של דרום איטליה, ובית קסטלאני שמצטיין ביינות צנועים עושה עבודה טובה גם במקרה זה. שווה לשים לב אל נגרואמארו, במיוחד למי שאוהב את האדומים שלו רכים. חובבי עולם ישן ימצאו כאן מענה מוצלח מאוד לשתיה יומיומית. היין בעל יכולת קולינרית מגוונת מאוד, ובנוסף לאוכל איטלקי טיפוסי – אנטיפסטי בבלסמי, פיצות, פסטות חמצמצות – המאפיינים הנעימים שלו ילוו אוכל ים תיכוני בסגנון יווני, תוניסאי ועוד, וגם בשרים שונים, סלמון ותבשילי ירקות בשמן זית ושום. צבעו ארגמן סגלגל כהה ונאה. האף חושף מעט רבדים של אוכמניות ופטל שחור מפתים, שזיף בשל, אדמתיות ומינרליות עדינה בתוספת תיבול אניס וציפורן. החיך בשל ורך עם תיבול עדין, משאיר סיומת פרי עדינה עם טאנים מעט מחוספסים ורמזי אדמה מרירים. אדום מוצלח ומומלץ בחום ליום יום.
מאחורי היין: נגרואמארו (Negroamaro) הוא זן ילידי (מקורי-מקומי) בדרום איטליה; הוא גדל למעלה מ-1500 שנה באזור פוליה ובעיקר בסלנטו (Salento), חלקה הדרומי המהווה את ׳עקב המגף׳. הוא נפוץ בממסכים אבל גם נותן קולו ביינות זניים ייחודיים כמו זה שנסקר לעיל. נגרואמארו מותאם היטב לאקלים הים התיכוני החם בפוליה ומגיע להבשלה מיטבית גם תחת כמות המשקעים המוגבלת באזור.