- יקב: Château Cambon la Pelouse (בורדו – גדה שמאלית, צרפת)
- בתמצית: בורדולזי מפתה ורענן, עמוק ומאוזן, טעים ומהנה. מומלץ לחובבי הסגנון
- זנים: 54% מרלו, 42% קברנה סוביניון, 4% קברנה פרנק
- אלכוהול: 14%
- מחיר מומלץ: 130₪
- יבואן: הכרם
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לאחר הפתיחה. לשתות עכשיו עד 2018
- ללגום ליד… בשרים קלים ומתובלים קלות, תבשילים חמצמצים, מוסקה
עוד סוכריה נהדרת מבורדו ובמחיר צנוע, מיקב בעל היסטוריה וייחוס שעבר הרבה תלאות עד שאנשים טובים לקחו על עצמם להמשיך את המסורת המפוארת של היקב (ראו הרחבה למטה). אפשר לדמיין את השפעות הסגנון הבורדולזי על ארצות היין החדשות יחסית שיינותיהם מזכירים אותו במעט – היין מעט מתעתע בסגנון הייננות הקלאסי-עם-נגיעה-מודרנית שבו – אבל את הרוך והאיזון שנמצאים כאן קשה להעתיק. זהו יין טרוארי מהגדה השמאלית של בורדו, ולמרות שמרלו הוא הזן הדומיננטי בממסך החיבור בין הזנים עשוי לעילא וחסר תפרים ממש. אחרי שיתאוורר למשך שעה ויותר, היין טעים ומפתה, נעים וזורם, אלגנטי במידה ואחוז האלכוהול הלא צנוע שלו אינו מורגש. צבעו ארגמן כהה ועמוק, עם עזרה מהפטיט ורדו. האף נעים ומתקתק עם מורכבות ועידון, שכבות של אוכמניות ותות שחור בשלים ומתוקים, מעט ריבת חלב, מתחת אלה עולים רמזים לעשבוניות ותפוח ירוק מהמרלו ומנטה מהקברנה. החיך מפתה ונעים עם גוף בינוני בתוספת כל המורכבות והעידון מהאף וטאנים צעירים שיתרככו בשנים הקרובות. הסיומת ארוכה ונעימה. יופי של יין ותמורה נהדרת למחיר – מומלץ.
מאחורי היין: יקב שאטו קמבון לה פלוז שוכן שוכן בסמוך לאזור ״מרגו״ הנחשב, באחת הטירות העתיקות באזור מדוק רב המוניטין על הגדה השמאלית של נהר הגי׳רונד בבורדו. שמו של היקב הולך לפניו, אבל בצניעות יחסית לאלה היוקרתיים יותר מאותו אזור, היות והוא נמנה על רשימת Cru Bourgeios הצנועה המורכבת מיקבי בורדו שלא זכו להיכלל ברשימת Crus Classés המובחרת. היקב החל את פעילות במאה ה-17 עם התפתחות תעשיית היין באזור, פרי יוזמה של סוחרי יין הולנדים לפתח אזורי יין נוספים לאלה שכבר פעלו בהצלחה – בעיקר גראב (Grave) מדרום לעיר בורדו וכן פורטוגל. בתקופת המהפכה הצרפתית (סוף המאה ה-18) היקב עבר לידי משפחת קמבון שהעניקה לו את שמו יחד עם הכפרון הקטן השכן ״לה פלוז״. כרמי היקב נכחדו באמצה המאה שעברה ונשתלו מחדש בשנת 1975. היקב נרכש בשנת 1996 ע״י הזוג אניק וז׳אן-פייר מארי שהשקיעו רבות בשיקום המקום ואמצעי הייצור.