- יקב: Paul Mas (לנגדוק, צרפת)
- בתמצית: בלנד אדום ים תיכוני מוצלח מאזור לנגדוק, סמיך ומתובל, עשוי היטב. מומלץ
- הרכב זני: 85% סירה, 10% גרנאש, 5% מורבד
- אלכוהול: 14.5%
- מחיר מומלץ: 85₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… מאכלי בשר עשירים,
פול מאס הוא בית יין מצוין מלנגדוק, שמגלם את השילוב המיוחד של האזור בין ידע עתיק יומין ונגישות מודרנית. כמו יקבים אחרים מלנגדוק פול מאס מציע תמורה טובה למחיר, שניכרת גם בממסך האדום הזה, אחד היינות המובחרים של היקב, המבוסס על זנים מסורתיים מעמק הרון ובראשם סירה. היין עז ניחוחות וטעמים, בעל אופי ים תיכוני מהצד הצרפתי שלו – מתובל וסמיך ועדיין מאוזן ונגיש מאוד. הוא מזכיר במשהו אדומים ישראלים מלאי גוף ויחד עם זאת מאוזן ובנוי לתלפיות בדרגת איכות שכמעט ולא נתקלים בה אצלנו. המאפיינים הים תיכוניים ילוו מאכלים עשירים כמו חריימה, קדרת ירקות שורש מתובלת ורוסטביף מפולפל. האופי המלא של היין מייעד אותו בעיקר לעונות הקרירות אצלנו. אחרי אוורור הגון למשך שעתיים היין הופך לסוכריה אמיתית, סמיכה ומתובלת. צבעו ארגמן ורדרד. באף פרי רענן אפל בשל ומתובל עם רבדים של פטל אדום, אניס, רמז לוניל ופלפל שחור, חלביות עדינה, קינמון ואספלט, ומעט קפה. החיך סמיך עם חמיצות רעננה ונוכחת שסוחטת את החיך, מתיקות עדינה שעולה ככל שהיין נפתח, והכל מגובש במבנה ברור ומהנה; הסיומת נעימה וארוכה. אדום סמיך ונפלא שמומלץ במיוחד לימים סגריריים אבל לא רק.